У Рівному підліток на електросамокаті збив чоловіка. Хто в таких випадках і за що відповідає

У Рівному підліток на електросамокаті збив чоловіка. Хто в таких випадках і за що відповідає

Ексклюзивно
У Рівному підліток на електросамокаті збив чоловіка. Хто в таких випадках і за що відповідає
. Фото: колаж Суспільне Рівне

У центрі Рівного підліток на електросамокаті збив чоловіка, свідками того, як йому надавали допомогу, стали журналісти Суспільного. Цей випадок стався 20 квітня. Внаслідок інциденту у рівнянина розбитий ніс, подряпини на тілі та ґуля на лобі. Очевидці прокоментували, як це відбулося, а міський голова та експедитор розповіли, хто має нести відповідальність за такі випадки.

Рівнянки Поліна Вознюк та Аріна Різаєва бачили, як на пішохідній частині на вулиці Соборній навпроти кінопалацу "Україна" підлітки збили пішохода.

"Ми йшли й три хлопці збили старого дідуся, збили й у нього з носа кров пішла. Він впав і видно заділо йому капіляри", — кажуть школярки.

Зі слів дівчат, хлопці, які збили чоловіка — втекли.

"Вони швидко їхали, його збили, він впав і у нього було розсічення носа. Мені здається, не потрібно їздити, де люди ходять. Десь, може, місце відвести для цього, наприклад, як Лебединка, а не там, де люди по магазинах ходять", — розповіла очевидиця інциденту Поліна Вознюк.

самокати
Фото: Суспільне Рівне

Сам травмований рівнянин не захотів викликати поліцію. Також він не назвав Суспільному своє прізвище та не дав дозвіл на показ свого обличчя.

"Спіткнулися ми, правда прийшов, каже, вибачте, я більше такого не буду. Я знаю, що хлопець йшов з самокатом і збив мене і полетів носом. Вони отак їздять, знаєте як, по-різному їздять", — коментує рівнянин.

"Поліція досі не знає, як відноситися до цього": у Рівному підліток на електросамокаті збив чоловіка. Хто відповідатиме
Чоловікові надають допомогу у швидкій. Фото: Суспільне Рівне

Школярі Владислав Гондарев та Володимир Сасько вважають, що в місті недостатня кількість велодоріжок. Розповідають, що з їхніми однолітками неодноразово відбувалися подібні випадки, наприклад, ті врізалися у машину.

"На мототреці тільки є доріжки, а так більше, здається, ніде нема. Можна в парку покататися, можемо біля кінотеатру", — розповів рівнянин Володимир Сасько.

самокати
Фото: Суспільне Рівне

Міський голова Рівного Олександр Третяк каже, що особисто спілкувався з власником бізнесу та наголошував на доцільності інструктажу:

"Той власник, точніше, суб'єкт підприємницької діяльності, який вже виставляє самокати по місту, уже було з ним кілька зустрічей на предмет порядку, правил користування цими самокатами. Це обмеження по швидкості, це місця вихідних точок, звідки виїжджати й мапа покриття, куди їхати, у які райони".

самокати
Фото: Суспільне Рівне

Павло Коробко — представник фірми, яка у Рівному здає в оренду електросамокати. За його словами, відповідальність за дотримання правил безпеки при їх користуванні несуть клієнти.

“Кататися можна тільки по тротуару, ми стараємося слідкувати за цим, але не завжди можемо, тому що місто велике. Ми відповідальні за самі самокати, чи вони належно працюють, підключені чи не підключені, розряджені чи не розряджені. Те, що вони катаються по дорозі — вони будуть за це відповідати. Є додаток, у якому прописані всі правила: де вони можуть їздити. Є люди, які катаються по двоє, але я за це не відповідаю”, — каже експедитор.

самокати
Фото: Суспільне Рівне

Мер Рівного каже, що Верховна рада прийняла закон — прирівняти самокати до транспортного засобу.

"А у правилах дорожнього руху самокатів немає. Зверху на законодавчому етапі прийняли рішення, а знизу тим, хто має його виконувати — не роз'яснили, не показали, не внесли змін у нормативно-правові акти. Поліція досі не знає, як відноситися до цього: як на автомобілі, тобто транспортні засоби, чи закривати очі та відноситися як до засобу розваги", — каже Олександр Третяк.

Що передбачає новий законопроєкт

Суспільне розповідало, що в Україні електросамокати, моноколеса, гіроскутери та інші засоби потужністю до 1000 Вт прирівняли до транспортного засобу. Відповідний закон підписав президент. Це впливає на оформлення дорожньо-транспортних пригод, оскільки раніше таких водіїв прирівнювали до пішоходів.

Експерт U-Cycle з безпеки руху Дмитро Кочуков каже, що з впровадженням закону про електротранспорт є відповідальність адміністративна, кримінальна і цивільноправова.

"Усе це мають прописати не тільки у законі, а й у правилах дорожнього руху. Також внести зміни у кодекси України про адміністративні правопорушення. Так само і про кримінальну відповідальність не лише водія автомобіля, але й водія мікромобільного транспорту, якого у разі вини можна притягнути до цієї відповідальності", — каже експерт.

Основні правила руху для водіїв електросамокатів:

  • їздити по тротуарах на електросамокатах і гіроскутерах відтепер заборонено;
  • їхати слід якомога правіше проїзною частиною;
  • не керувати електротранспортом в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння;
  • користуватися світловідбиваючими елементами;
  • їздити в шоломі, використовувати інші засоби безпеки.

Читайте також

  • Петиція про новий тротуар у Рівному зібрала необхідні голоси. Мер відповів
  • Чат зі священником, молитви та карта храмів: ПЦУ оновила додаток "Моя церква". Як ним користуватися
  • Українці стали менше донатити на ЗСУ. Експерти назвали причини і способи це змінити
  • Домашні клопи: фахівці пояснили, як позбутися їх в оселі і хто цим займається на Рівненщині

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок