До Дня спортивного журналіста: закарпатка Олександра Артюхіна — про свій шлях у професії

До Дня спортивного журналіста: закарпатка Олександра Артюхіна — про свій шлях у професії

До Дня спортивного журналіста: закарпатка Олександра Артюхіна — про свій шлях у професії
.

День спортивного журналіста відзначають сьогодні, 2 липня, у світі. Його почали святкувати у 1995 році. Кореспонденти Суспільного поспілкувались із закарпатською спортивною репортеркою, телеведучою Олександрою Артюхіною. Спортивною журналістикою дівчина почала займатися у 2008, коли вступила на перший курс відділення журналістики.

Олександра Артюхіна у сфері спортивної журналістики працює вже 12 років. Перші репортажі створювала для спортивної програми на обласному телебаченні. Каже: мріяла про це з дитинства: «Коли я була ще зовсім маленькою, хотіла стати олімпійською чемпіонкою. Так вийшло, що зі спортом у мене не склалося, а я завжди мріяла про цей вир спортивних подій стадіонів, заповнених залів, без різниці, який вид спорту. Мені просто подобався спорт. Потім мені тато розповів, що є така професія спортивного репортера, спортивного журналіста, які працюють на стадіоні. Тоді я почала мріяти про євроспорт».

Сестра Валентина розповідає: Олександра постійно цікавилася спортивними новинами, різними змаганнями: «Це й легка атлетика, фехтування, футбол особливо. Вона ходила й дивилася сама. Сама десь пробувала зробити для себе матеріал, сюжет. Це у неї, дійсно, виходить неймовірно круто, тому що якщо у неї є таке захоплення, велике бажання цим займатися і це сильна любов, то у неї виходить усе».

Спортивною журналісткою Олександра також працювала в газеті та на сайті. А з 2015-го вона ще й прессекретарка Федерації фехтування Закарпаття: «Фехтування називають «шахами в русі». Тут дуже важливо тримати дистанцію і не тільки нанести самому укол, а й ще не пропустити. Хто цю тактику зрозуміє найкраще, той буде найкраще».

Тренер ДЮСШ "Динамо" Сергій Горецький про співпрацю з Олександрою Артюхіною каже: «Найголовніше, що Саша – професіонал. Найголовніше – що їй не байдуже, що вона так самовіддано займається тією справою, за яку вона береться. Треба сказати, що Саша дуже хороша спортивна журналістка. Вона знає не тільки про фехтування, а й про різні теми. Вона завжди готується, завжди розбирається. Вона знає, що є кадети, юніори, є старші. Знає, що є борці й боксери. Знає не тільки про вікові категорії, а й про вагові».

Окрім спортивної журналістики, дівчина любить читати та переглядати фільми. Наразі працює над створення власної спортивної програми.

На початок