Артпростір у Хмельницькій обласній дитячій лікарні

Артпростір у Хмельницькій обласній дитячій лікарні

Артпростір у Хмельницькій обласній дитячій лікарні
. Фото: Суспільне Хмельницький

Новий артпростір облаштують у хмельницькій обласній дитячій лікарні. Про це Суспільному розповіла директорка закладу Лілія Брухнова. Наразі, у лікарні вже експонуються роботи 14-річної хмельницької художниці Валерії Музики.

Чому вирішили створити артпростір у дитячій обласній лікарні – дізнавалась кореспондентка Суспільного Хмельницький.

14-річна Валерія Музика з восьми років почала займатися малюванням.

"Малюю я графіку, пейзажі, натюрморти. Всі стилі люблю. Коли малюю, я розслабляюсь. Можна емоції свої передавати через малюнок", — розповідає дівчина.

У Хмельницькій обласній дитячій лікарні експонуються роботи 14-річної хмельницької художниці Валерії Музики
У Хмельницькій обласній дитячій лікарні експонуються роботи 14-річної хмельницької художниці Валерії Музики. Фото: Суспільне Хмельницький

Валерія в артпросторі представила майже всі свої роботи, які створювала шість років. Каже, коли запропонували експонувати їх у дитячій лікарні – одразу погодилась.

"Лікарня — не дуже веселе місце. Сюди люди приходять якісь сумні. І так хоч трішечки порадувати око. Я думаю це класна ідея", — каже Валерія.

Переглядає роботи юної хмельницької художниці Оксана Войчишина. Каже, це перше на що звернули увагу з донькою, коли прийшли до лікарні.

"Дуже мило. Для душі. Особливо котики. Коли дивишся на них, то прямо заспокоюєшся. Прекрасні роботи. Це як вдома", — розповідає Оксана Войчишина.

Дитяча психіатриня Надія Процик у своїй роботі використовує арттерапію, як один з елементів терапії для лікування дітей.

Триватиме експозиція робіт Валерії Музики до середини травня
Триватиме експозиція робіт Валерії Музики до середини травня. Фото: Суспільне Хмельницький

"Якщо в дитини стрес, це відображається в її малюнках. І не тільки в малюнках. Визволяє від того становища, в якому ми зараз є. Важливо, коли дитина відволікається від тих повітряних тривог і бачить навколо себе прекрасне. Дітки, думаючи про прекрасне, швидше будуть одужувати, гарні будуть емоції, гарні бажання, гарні мрії", — розповідає Надія Процик.

В експозиції представлено понад двадцять робіт. Ініціаторка створення артпростору в обласній дитячій лікарні - її директорка Лілія Брухнова. За її словами – це перший артпростір у закладі. Місце для експозиції спеціально обирали. "Нам здалося, що цей коридор дуже буде зручний для створення артпростору. Адже велика кількість дітей, разом зі своїми батьками, проходять на різні діагностичні процедури, поступають до нас у стаціонар. І, мені здається, споглядати на мистецтво, на прекрасне, це дуже добре", — каже Лілія Брухнова.

Триватиме експозиція робіт Валерії Музики до середини травня. Відтак облаштують нову.

Читайте також

  • Проміняв столичне життя та займається гончарством на Хмельниччині
  • Волонтери з Хмельниччини дев'ять років працюють для фронту
  • Як на Хмельниччині відновлюють житло для переселенців
  • Яку безоплатну допомогу люди з порушеннями слуху можуть отримати у Хмельницькому
  • Благодійний забіг “Сталевий кордон” у Хмельницькому відбудеться 22 квітня
  • Збитків на 100 тисяч євро: Велика Британія відмовила українському оркестру у візі для виступу

Слідкуйте за новинами Суспільного Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок