“Якось пережили війну і Бог з ним”: Брижинський звинувачує міську раду Чернігова в бездіяльності в облаштуванні сховищ

“Якось пережили війну і Бог з ним”: Брижинський звинувачує міську раду Чернігова в бездіяльності в облаштуванні сховищ

“Якось пережили війну і Бог з ним”: Брижинський звинувачує міську раду Чернігова в бездіяльності в облаштуванні сховищ
. ФОТО: Суспільне Чернігів (архів)

Залишився незадоволеним перевірками укриттів та звинувачує міську раду Чернігова у бездіяльності. Про це заявив начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський у прямому ефірі “Єдиного нацмарафону”.

“Після перевірки (відбулася 14 квітня,ред.) я відверто незадоволений, як це здійснюється органами місцевого самоврядування. Таке враження, що вони працюють за принципом “якось пережили війну і Бог з ним”. Наприклад, ухвалене рішення, що краще закрити дитячі садочки, ніж побудувати укриття. Навіщо відновлювати стаціонарні укриття, краще визначити їх, як непридатні”, — сказав Брижинський.

За його словами, він вчергове впевнився, що органи самоврядування разом з виконувачем обов’язки міського голови не приділяють належної уваги цим питанням. Та додав, що цього року на питання оборони з бюджету виділено вісім мільйонів гривень, а це три відсотки бюджету.

“Я хочу звернути увагу, що цього року на питання оборони сплановано тільки близько восьми мільйонів гривень, минулого року це було 162 мільйони. Це менше ніж 3% бюджету. В мирний час 3% з бюджету на оборону — це норма. Але в нас воєнний час. Таке враження, що для керівників місцевого самоврядування вже скінчилася війна. Вони не чують ані пострілів, ані вибухів”.

Своєю чергою, виконувач міського голови Чернігова Олександр Ломако звинувачує військову адміністрацію у “політизованості”. Про це він заявив на розширеній нараді у міськраді 18 квітня, коментуючи скаргу Чернігівської міської військової адміністрації до Міністерства юстиції та позов до суду.

"Треба визначитися це військова адміністрація, чи вже політична? Якщо військова, то як військова адміністрація нехай розкажуть, чим вони забезпечили за вже понад два місяці роботи бомбосховища та підвали міста. Бомбосховища це ж безпека? Безпека. Тож хочеться дізнатися, не скільки роликів зняли та фото зробили, а скільки реально виконали робіт в підвалах та чим допомогли людям і місту. У військової адміністрації дуже проста задача — обороноздатність міста по периметру та безпека всередині. Так от не ролики треба знімати, а за два місяці добре було чимось допомогти. Але ми спостерігаємо лише політичну діяльність".

Нагадаємо, Чернігівська міська військова адміністрація направила скаргу до Мін’юсту та подала до суду на Чернігівську міську раду, в.о. міського голови Чернігова Олександра Ломака та відстороненого керівника міста Владислава Атрошенка.

Читайте також

Перевіркою лишився не задоволений: Брижинський проінспектував стан укриттів у Чернігові

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок