Співробітники SkyUp, які перебувають у Судані знаходяться у "безпечних місцях" — пресслужба авіакомпанії

Співробітники SkyUp, які перебувають у Судані знаходяться у "безпечних місцях" — пресслужба авіакомпанії

Ексклюзивно
Судан, місто Хартум
. Центральний район міста Хартум, Судан, 16 квітня 2023 рік. Фото: АР/Marwan Ali

Пілоти та співробітники авіакомпанії SkyUp, які перебувають у Судані знаходяться у "відносно безпечних місцях". Вони забезпечені водою та їжею. Наразі компанія спільно з посольством України у Єгипті, консульством у Судані та міністерством закордонних справ розробляють план евакуації співробітників SkyUp. Як тільки стане можливим безпечний вихід з місця, де вони знаходяться, їх буде евакуйовано.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі авіакомпанії.

Перевірити стан літаків компанії, які знаходяться в аеропорті міста Хартум наразі неможливо через бойові дії.

18 квітня Компанія Maxar опублікувала супутникові знімки, на яких видно пошкоджені літаки в аеропорту Судану, де відбулась спроба держперевороту. Серед згорілих літаків можна побачити й український Boeing 737 авіакомпанії SkyUp.

Що відомо про ситуацію у Судані

У столиці Судану Хартум 15 квітня відбулись зіткнення між армію та Силами оперативного реагування (RSF), які заявили, що взяли під контроль президентський палац, резиденцію командувача армії та міжнародний аеропорт.

Станом на 17 квітня щонайменше 97 людей загинули та ще сотні зазнали поранень під час зіткнень, що поширилися по всьому Судану.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) попередила, що в деяких лікарнях закінчуються необхідні запаси для лікування поранених.

Міністерство закордонних справ України рекомендувало українцям утриматися від поїздок до Судану, а тим, хто перебуває там, – уникати відвідування районів біля аеропортів, військових баз та урядового кварталу, залишатися в місцях свого проживання.

У МЗС також повідомили, що в Судані перебувають 36 співробітників української авіакомпанії SkyUp. У відомстві запевнили, що українці знаходяться у відносно безпечному місці, і з ними є зв'язок.

У SkyUp зазначили, що їхні літаки перебувають в Судані в рамках контракту на умовах ACMI з авіакомпанією Sun Air. Від початку 2023 року вони виконували рейси до Каїра (Єгипет), Ер-Ріяда та Джидди (Саудівська Аравія).

Читайте також

Закликаємо сторони конфлікту у Судані до недопущення загострення ситуації — МЗС України

У Судані, де відбувається спроба держперевороту, перебувають співробітники авіакомпанії SkyUp

У ДР Конго стався теракт, загинули два десятки людей

На початок