У Києві на території шкіл планують встановити камери відеонагляду

У Києві на території шкіл планують встановити камери відеонагляду

У Києві на території шкіл планують встановити камери відеонагляду
. Встановлення камери відеоспостереження Фото: Уніан (ілюстративне)

У Києві на території всіх шкіл будуть встановлені системи відеонагляду, за потреби це робитимуть і всередині навчальних закладів. Про це в ефірі телеканалу "Київ" сказав директор комунальної організації "Муніципальна охорона" Сергій Чернишев.

За його словами, зараз розробляється загальна система забезпечення відеонаглядом, перш за все, навколо навчального закладу.

"Навколо кожної школи для контролю за прилеглою територією і також будуть встановлені відеокамери, в разі потреби, і всередині кожного навчального закладу",— каже Чернишев.

Зазначається, що наразі серед усіх освітніх закладів, мова йде тільки про школи.

Що відомо про відеоспостереження на Київщині

На Київщині наприкинці серпня 2022 року за навчальними закладами, які мали працювати офлайн або за змішаною системою, закріплювали наряди поліції. У разі обстрілів російськими військовими закладів освіти, вони мали прибувати для надання невідкладної допомоги.

У вересні минулого року 1144 камери відеоспостереження інтегрували в систему "Безпечна Київщина". Із них 376 — з функцією розпізнавання номерних знаків транспортних засобів. За допомогою таких камер правоохоронці мають можливість швидше розкривати злочини.

Читайте також

Відеофіксація уроків: чому виникла потреба та коли це можуть реалізувати в Україні

На початок