"Побачила янголів". 19-річна румунка перемогла на чемпіонаті Європи з важкої атлетики після втрати свідомості

"Побачила янголів". 19-річна румунка перемогла на чемпіонаті Європи з важкої атлетики після втрати свідомості

"Побачила янголів". 19-річна румунка перемогла на чемпіонаті Європи з важкої атлетики після втрати свідомості
Євро-2023 з важкої атлетики. Міжнародна федерація важкої атлетики

Це уже другий випадок втрати свідомості на турнірі.

Румунська важкоатлетка Андрея Котрута виграла "золото" чемпіонату Європи після того, як під час однієї із спроб втратила свідомість. Ба більше, спортсменка завершила змагання з особистим рекордом у двоборстві.

19-річна Андрея Котрута на чемпіонаті Європи 2023 року проводила другий турнір на цьому рівні. На попередній континентальній першості важкоатлетка стала восьмою за сумою поштовху та ривка.

Читайте також: 19-річна українка Самуляк здобула три "срібла" у другий день чемпіонату Європи з важкої атлетики 2023 року

На турнірі у Єревані, де проходить Євро-2023 з важкої атлетики, Котрута змагалась у ваговій категорії до 55 кілограмів. Її головною суперницею у боротьбі за перемогу стала українка Світлана Самуляк.

У ривку Котруту та Самуляк розділив один кілограм. Румунка стала першою з результатом 91 кг, а українка - другою. У поштовху після другого підходу вийшла вперед представниця України, яка підняла 109 кілограмів.

Андрея Котрута у другій спробі не змогла перевершити результат Самуляк та взяти 110 кілограмів. Під час підходу вона втратила свідомість та упала.

Попри те, що перед фінальним підходом у Котрути була лише хвилина, вона відновилась завдяки випитій воді і допомозі тренера. Після цього Андреа підняла 110 кілограмів і здобула "золото" у поштовху та у двоборстві з найкращим результатом у своїй кар'єрі - 201 кг.

Світлана Самуляк у третій спробі намагалась покращити показник суперниці. Однак у фінальному підході українка не підняла 112 кілограмів. Котрута у підсумку двоборства обійшла на два кілограми Самуляк, яка також завершила змагання з особистим рекордом - 199 кілограмів.

"Не знаю що сталося. Побачила янголів, людей, які бігають по залу. Після цього я впала. [Перед фінальним поштовхом думала] Не зазнаю невдачі, я зроблю цей підйом", - розповіла Inside the Games румунська спортсменка.

Втрата свідомості Андреї Котрути стала не першою на цьогорічного чемпіонаті Європи з важкої атлетики. У перший день змагань турецька атлетка Баяв Пелінсу втратила свідомість та припинила участь у континентальній першості.

Читайте також: Турецька спортсменка втратила свідомість посеред виступу на чемпіонаті Європи-2023 з важкої атлетики: у якому вона стані

Хто така Андрея Котрута

  • Андрея Котрута - 19-річна румунська важкоатлетка.
  • У 2019 році здобула перемогу на юніорському чемпіонаті Європи.
  • На чемпіонаті світу з важкої атлетики у 2022 році Котрута стала четвертою, показавши у двоборстві результат 194 кг.
На початок