На Чернігівщині мобільні бригади онкологів поїдуть у найбільш віддалені громади області

На Чернігівщині мобільні бригади онкологів поїдуть у найбільш віддалені громади області

На Чернігівщині мобільні бригади онкологів поїдуть у найбільш віддалені громади області
. ФОТО: Getty images (ілюстративне)

На Чернігівщині запрацюють мобільні бригади з лікарів-онкологів. Про це у коментарі Суспільному розповів виконувач обов’язків гендиректора Чернігівського медичного центру сучасної онкології Олександр Заїка.

Бригада фахівців виїжджатиме до найвіддаленіших громад області та проводитиме там консультативні діагностичні процедури. Перша така мобільна діагностична бригада вирушає вже 29 квітня 2023 року до міста Варва.

"У нас є автотранспорт нашої лікарні, який забезпечить транспортування наших лікарів з тим мінімумом діагностичного обладнання, яке необхідно. В основному ми будемо домовлятися з місцевими лікарнями для надання нам площі, для проведення обстеження населення цих громад".

Виїзна бригада буде сформована з п'яти спеціалістів для визначення онкологічних захворювань, зокрема: лікаря-онкогінеколога, лікаря-мамолога, лікаря-уролога, лікаря-лаборанта та лікаря ультразвукової діагностики.

За словами Олександра Заїки, всі консультації, які проводитимуть фахівці — безкоштовні. Також лікарі не лише будуть проводити обстеження, а й зможуть надавати допомогу на місцях.

"Наші лікарі будуть їхати, проводити обстеження, допомагати пацієнтам, якщо це можливо зробити на місці, якщо це якісь нескладні оперативні втручання під місцевою анестезією. Чи діагностика не складна без застосування рентген-обладнання. А якщо вже необхідність дообстежити та більш детально вивчити стан пацієнта, то будемо рекомендувати звернутися до нашого закладу, де теж обстеження і лікування вони проходитимуть безкоштовно".

Заїка повідомив, що в центрі й далі будуть організовувати такі виїзди в найбільші віддалені від обласного центру громади. Кожний виїзд буде анонсуватися додатково в соцмережах або на сайті центру.

Читайте також

Клімакс та менопауза: чим відрізняються, як впливають на життя жінки та чи є клімакс у чоловіків. Пояснює лікар

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок