Армія РФ посилила обстріли. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку напередодні Великодня

Армія РФ посилила обстріли. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку напередодні Великодня

Армія РФ посилила обстріли. Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку напередодні Великодня
. Херсон. Зруйнована стіна у будівлі кардіоцентру внаслідок російського обстрілу, 23 березня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

Напередодні Великодня російська армія посилила обстріли деокупованої території Херсонщини. Про це в телемарафоні "Єдині новини" заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ворог продовжує тиснути, на нашому напрямку за вчорашню добу посилив обстріли. Посилив тиск психологічний та вогневий на мирне населення Херсонщини. Зокрема, навпроти тих позицій, де вони знаходяться", — сказала Гуменюк

Водночас російським військам важко обстрілювати з наземної техніки, бо контрбатарейна боротьба Сил оборони має результат, каже керівниця пресцентру. Тому, за її словами, армія РФ почала застосовувати керовані бомби та безпілотники.

"Керованими авіабомбами в останні тижні тероризують прифронтові правобережні території. Крім того, використовують безпілотники. В тому числі якісь кустарні, якими намагалися цієї ночі атакувати правобережжя. Безпілотники використовують не тільки для розвідки, а й для ураження. До них прив'язують розривні гранати, які наносять дійсно суттєві пошкодження й автотранспорту, і людям безпосередньо. За минулу добу на Херсонщині отримали поранення аж вісім людей — саме через обстріли, через такі атаки безпілотників", — розповіла Гуменюк.

За її словами, Сили оборони щодоби знищують до трьох-чотирьох таких безпілотників. А також човни, спостережні пункти та склади з боєприпасами військ РФ на лівобережжі Херсонщини.

"Вони намагаються розташувати позиції, намагаються маневрувати, тому що розуміють, що ми працюємо влучно. Хоча наша робота ускладнена тим, що вони ховаються за мирним населенням. Втім, спираючись на підтримку мирного населення, інформаційну в тому числі, ми працюємо досить результативно. За минулу добу знищено 12 військових РФ і 10 одиниць ворожої техніки", — сказала Гуменюк.

Що відомо

  • Військові РФ 14 квітня з важкої артилерії, БПЛА та авіації 96 разів обстріляли Херсонщину. Херсон — дев'ять. Снаряди влучили в житлові квартали та територію річкового порту. Поранені восьмеро людей.
  • Російська армія впродовж 14 квітня обстріляла Золоту Балку, Новоберислав, Козацьке, Бургунку, Іванівку, Микільське, Антонівку, Білозерку, Дніпровське та місто Херсон. Загалом за добу російські військові обстріляли понад 40 населених пунктів, розташованих з лінією бойового зіткнення на Херсонському та Запорізькому напрямку.

Читайте також

Боєприпаси лежать на ґрунті, дахах, під завалами будинків: як загін ДСНС розміновує Посад-Покровське на Херсонщині

У Херсоні встановили ще одне мобільне укриття

Обстріли Херсона, Антонівки, Берислава. 416 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок