Злиті в мережу секретні дані США мають серйозні неточності — Міноборони Британії

Злиті в мережу секретні дані США мають серйозні неточності — Міноборони Британії

Пентагон
. Пентагон. Ілюстративне фото: Getty Images

Міністерство оборони Великої Британії заявило про серйозний рівень неточності у “секретних документах” США , які потрапили у мережу. Про це британське Міноборони повідомляє у Твіттер.

“Широко відомий витік передбачуваної секретної інформації США продемонстрував серйозний рівень неточності. Читачі повинні бути обережними і не приймати за чисту монету твердження, які потенційно можуть поширювати дезінформацію”, — йдеться у повідомленні.

На початку квітня The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує появу в Twitter і Telegram нібито засекречених військових документів з планами США і НАТО щодо посилення української армії напередодні контрнаступу. Зазначається, що документи не містили конкретних планів бойових дій, наприклад, як, коли і де Україна має намір розпочати контрнаступ.

В українській розвідці та Офісі президента інформацію про витік “секретних даних” назвали фейком.

Журналісти Bellingcat зазначили, що “конфіденційні документи”, датовані березнем, були спочатку розміщені на каналах Discord і розповсюджувалися зокрема на комп'ютерній грі Minecraft і фендомі філіппінської знаменитості у YouTube. Згодом витік документів поширився на інші сайти, і лише потім інформація почала з'являтися на проросійських каналах у телеграм та у світових медіа. У Bellingcat також звертають увагу на те, що всі опубліковані в мережі документи були сфотографовані, а не відскановані.

Читайте також

Ахметов ініціює суд проти РФ, пакет допомоги від Німеччини, повернення сотні людей з полону РФ. 412 день війни. Онлайн

Пентагон розслідує витік документів США та НАТО про підготовку українського наступу — The New York Times

"Деякі з документів були підроблені": Кірбі про витік секретних матеріалів

Україна змінила деякі військові плани через витік секретних документів Пентагону — CNN

На початок