У Рівному збирають книги для військових у госпіталі і лікарнях. Що можна приносити

У Рівному збирають книги для військових у госпіталі і лікарнях. Що можна приносити

У Рівному збирають книги для військових у госпіталі і лікарнях. Що можна приносити
. Фото ілюстративне, Суспільне Рівне

У обласній бібліотеці для молоді анонсували збір літератури для військових, які перебувають на лікуванні у медзакладах Рівненщини. Це спільна ініціатива книгозбірні і патрульної поліції області, яка стартує 12 квітня і триватиме упродовж місяця, розповіла Суспільному директорка бібліотеки Світлана Патрикей.

З 12 квітня в усіх відділах обласної бібліотеки для молоді розпочнуть збирати книги для військових, які перебувають на лікуванні у медзакладах області, зазначила Світлана Патрикей. З ідеєю такої акції до них звернулись патрульні.

"Звісно, в нас є побажання щодо того, які це мають бути книги — україномовні, в ідеалі видані за минулі три-чотири роки. Звичайно, робимо акцент на сучасній українській літературі. Хочеться, щоб це були художні твори, які, на нашу думку, мають терапевтичну функцію. Адже хлопцям потрібний певний релакс для того, щоб швидко одужувати і набиратися сил", — зазначила директорка бібліотеки.

Акція триватиме протягом місяця. Книги у медзаклади передаватимуть залежно від активності рівнян, читачів бібліотеки, які долучатимуться до збору літератури.

"Тільки буде зібрана якась частина — одразу будемо передавати не тільки в госпіталь, а всі медзаклади області, де лікуються наші бійці. Маємо вже попередній досвід збору книг для різних категорій потребуючих. Тому, думаю, цей збір також активно підтримають і долучаться не лише читачі бібліотеки, а й усі охочі рівняни", — додала Світлана Патрикей.

Що відомо

Читайте також

  • У Дубні на Рівненщині подружжя переселенців з Херсону створило й очолило Пласт
  • Найдавніші писанки, знайдені на Рівненщині. Який вони мають вигляд
  • "Це та подяка нашим мамам": у Рівному відбулася прем'єра вистави "Івасик-Телесик"

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок