У Херсоні встановили безплатний проїзд на тролейбуси

У Херсоні встановили безплатний проїзд на тролейбуси

Доповнено
У Херсоні встановили безплатний проїзд на тролейбуси
. Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні відновили роботу тролейбуси. З 11 квітня проїзд в них безплатний. Тролейбуси у Херсоні не працювали пів року, розповів Суспільному виконувач обов'язків директора комунального підприємства "Херсонелектротранс" Андрій Швець.

За його словами, тролейбуси та контактні лінії, які були зруйновані обстрілами, відновили силами працівників, а також завдяки допомозі колег з інших міст. Вони курсують у чотирьох мікрорайонах: Таврійський, ХБК, Шуменський та Житлоселище.

"Зараз справних десь 25 тролейбусів і десь ще десять ми скоро будемо готові випустити на маршрути. Вчора було перевезено близько півтори тисячі людей. Я вважаю для першого дня це дуже гарний результат. Зараз ми закінчуємо відновлювати перший маршрут, там були дуже великі пошкодження", - розказав Андрій Швець.

У Херсоні встановили безплатний проїзд на тролейбуси
Херсон. Люди їдуть у тролейбусі, 11 квітня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Херсонка Лариса Курбатова відновленню руху тролейбусів зраділа, бо до цього доводилося ходити пішки, іноді користувалися маршруткою.

"Дуже раді, тому що ми весь цей час перебували в Херсоні. Сподіваємося скоро наступлять мирні часи. Вболіваємо за наших визволителів і бажаємо їм мира та скорішої перемоги", - говорить Лариса.

За словами херсонки Олени Лисенко, завдяки безплатному проїзду пересуватися стане легше, адже грошей на все зараз не вистачає.

"Додому раніше добиралися маршрутками, невигідно було, бо треба було туди і назад, а це гроші. Зараз трішки легше буде, мабуть", - каже Олена.

Сергій Волохов працює водієм тролейбуса з 1987 року. Він говорить, що роботу свою любить. За час поки тролейбуси не працювали, разом з колегами займався їх відновленням.

"Люди задоволені, вони нас чекали. Такий транспорт, що багато людей може скористатися. А безплатний проїзд - це як подарунок, бо зараз такий час, що немає роботи", - розказав Сергій.

За словами начальника Херсонської МВА Романа Мрочко, безплатне перевезення пасажирів діятиме до завершення особливого періоду.

"На сьогодні гроші будуть братися з місцевого бюджету, вони виділені, тому військова адміністрація може дозволити перевозити громадян міста шляхом цих коштів. Ця практика є ще в декількох містах України, ми проконсультувалися з іншими мерами міст і побачили, що вона спонукає людей більше пересуватися тролейбусами до місць куди б вони хотіли", - говорить Роман Мрочко.

Начальник Херсонської МВА додає, що Тролейбуси їздитимуть з 7:20 до 17:30.

Що відомо

  • У Херсоні 10 квітня на маршрути вийшли 20 тролейбусів. Вони курсуватимуть на трьох лініях: 8, 9 та 12 тролейбусних маршрутах.
  • 3 січня російська армія обстріляла територію комунального підприємства "Херсонелектротранс". Три тролейбуси дуже пошкоджені, ще у двадцяти, які стояли поруч, повилітали вікна.
  • У Херсоні на центральних вулицях відновлять роботу світлофорів. Це пов'язано із поступовим збільшенням автівок у місті. Також планується відновлення тролейбусних маршрутів.

Читайте також

"Маневрують все далі й далі від лівого берега". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

"Важко зрозуміти логіку скаженої собаки": пресофіцер про оборону Херсона, розмінування та гуманітарну ситуацію

Атаки з дронів, обстріли музею та лікарні. 412 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок