"Маневрують все далі й далі від лівого берега". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

"Маневрують все далі й далі від лівого берега". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку

"Маневрують все далі й далі від лівого берега". Гуменюк про ситуацію на Херсонському напрямку
. Начальниця координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталя Гуменюк. Фото: Суспільне Одеса

Кількість особового складу російських військ більш-менш стала і вони маневрують все далі й далі від лівого берега. Про це в марафоні "Єдині новини" заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

"Ми не спостерігаємо критичного збільшення особового складу. В основному це маневри. Вони відшукують місця для розташування своїх артилерійських установок, реактивних систем залпового вогню, якими намагається атакувати правий берег і уникнути ураження від наших Сил оборони", — сказала Гуменюк.

За її словами російські війська намагаються облаштувати для обстрілів постійні позиції, в місцях, де їх би не змогли дістати Сили оборони, але поки це їм не вдається. Все ж, каже Гуменюк ситуація на Херсонщині залишається досить напруженою. Військові РФ продовжують обстрілювати регіон.

"На Херсонщині вночі на 11 квітня лунали вибухи. Перед світанком продовжувався обстріл самого Херсона. Ситуація уточнюється. Попри те, що їх тактика "килимовий обстріл" і вони неособливо обирають об‘єкти, вражаючи лікарні, соціальні об‘єкти інфраструктури, все ж таки вони вишукують й такі, які завдадуть максимальної шкоди", — сказала Гуменюк.

Керівниця пресслужби вкотре нагадала, що коли працює ворожа артилерія й авіація не можна одразу сповіщати про влучання, бо це дійсно орієнтує військових РФ.

Що відомо

  • За добу 10 квітня російські війська 56 разів обстріляли Херсонщину, використали для цього 285 снарядів. Дві людини поранені.
  • В ніч на 10 квітня російські війська атакували з дронів середмістя Херсона. В одному з будинків обвалилась панельна стіна на двох поверхах. Також вибиті вікна у художньому музеї та в одній з лікарень міста.
  • Російська армія скинула гранату на човен в одному з населених пунктів Бериславської громади. На ньому 20-річні хлопець та дівчина спробували випливти в затоку. Вони отримали важкі поранення та шпиталізовані до лікарні.

Читайте також

"Важко зрозуміти логіку скаженої собаки": пресофіцер про оборону Херсона, розмінування та гуманітарну ситуацію

Атаки з дронів, обстріли музею та лікарні. 412 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок