На Сумщині планують засіяти менше земель, ніж у 2022 році — Тарас Савченко

На Сумщині планують засіяти менше земель, ніж у 2022 році — Тарас Савченко

У 2023 році на Сумщині планують засіяти менше земель, ніж минулоріч — понад 90 відсотків територій 2022 року. Про це в ефірі Media Center Ukraine - Ukrinform сказав Тарас Савченко, виконувач обов'язків голови Сумської ОВА 6 квітня.

У 2022 році, за інформацією Тараса Савченка, засіяли 93% прощ 2021 року.

"В цьому році ми прогнозуємо, що площі будуть засіяні дещо менші, тому що внаслідок обстрілів, додаткового замінування території у тому числі нашими військовими, внаслідок того, що ще не повністю проведене розмінування з минулого року — частина земель не буде засіяна. Але ми знаємо і попередні дані про це говорять, що понад 90% земель минулого року будуть засіяні. комплекс осінніх польових робіт теж проведено, озимі посіяні — більшість з них у нормальному стані. більше ніжна 80% забезпечення аграріїв паливно-мастильними матеріалами, міндобривами", — сказав Тарас Савченко.

Що відомо

  • На Сумщині не вистачає механізаторів, машиністів та трактористів. Майбутня посівна для аграріїв Сумщини буде важкою, прогнозує агроном Юрій Шаповалов.
  • Близько 500 господарств Сумщини отримають допомогу від ООН. Це цільова допомога для фермерів, які мають до 500 га землі. Таким аграріям надають безоплатно насіння ярих культур, повідомив Олександр Шафорост, голова Асоціації фермерів та приватних землевласників Сумської області.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок