Черги за сертифікатами на продукти від ООН: що відбувається на пунктах видачі у Херсоні

Черги за сертифікатами на продукти від ООН: що відбувається на пунктах видачі у Херсоні

Ексклюзивно
Черги за сертифікатами на продукти від ООН: що відбувається на пунктах видачі у Херсоні
. Херсон, черги за сертифікатами на продукти від ООН, 4 квітня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

Кілька днів, з 3 квітня у Херсоні видають паперові сертифікати від Всесвітньої продовольчої програми ООН. За ними можна придбати продукти у деяких магазинах міста. Чому утворились черги та що відбувається на пунктах видачі сертифікатів з’ясовували кореспонденти Суспільного.

За словами херсонки Марини, біля пункту видачі паперових сертифікатів черга кілька днів. В день видають трохи більш як сто талонів на отримання сертифіката. Охочих їх отримати — тільки в цьому районі міста, понад три тисячі. Сертифікати датовані до 30 квітня.

Другий день за сертифікатом у пункт видачі приходить пані Алла та намагається його отримати.

"Вчора я прийшла о п'ятій ранку. І сьогодні також. В мене вдома чоловік хворий, лежачий. Треба зараз йти годувати його. Тому не знаю, чи отримаю сьогодні сертифікат", — розповідає херсонка Алла.

Черги за сертифікатами на продукти від ООН: що відбувається на пунктах видачі у Херсоні
Херсон, черги за сертифікатами на продукти від ООН, 4 квітня 2023 р. Фото: Суспільне Херсон

Враховуючи ситуацію в місті, стояти у чергах небезпечно, говорить херсонка Тетяна.

"Люди продовжують записуватись щодня. Вибухи в місті не припиняються, день на день не приходиться, але це небезпечно", — говорить жінка.

Як розповів координатор організації ADRA Сергій Середа, кількість пунктів видачі на кожній із локацій збільшується щодня. В перший день, на чотирьох з них видали по 150 сертифікатів, наступного дня — 900. Сертифікат може отримати кожен житель Херсона, на дитину отримає мати при наявності документа.

"Це разова допомога, люди мають право отримати сертифікат на суму три тисячі гривень. Відразу проходять перевірку чи отримувала людина, чи ні, далі якщо не отримувала, волонтер дає їм паперовий сертифікат", — каже Сергій Середа.

У Херсонській МВА, про скупчення людей на пунктах видачі сертифікатів знають. Тому звернулися до керівництва продовольчого фонду із проханням збільшити кількість місць їх видачі. Від завтра, 6 квітня, їх має бути 8.

Що відомо

  • 4 квітня відбулось друге засідання ради оборони Херсонської області, під час якого прийняли рішення заборонити родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів регіону через російські обстріли.
  • У Херсоні низка приватних перевізників не працює до 18:30. А деякі взагалі перестали обслуговувати автобусні маршрути, з ними договори будуть розірвані.

Читайте також

У Херсоні дерусифікують близько 100 вулиць

На Херсонщині з Козацького поліцейські евакуювали ще одну родину

Обстріли Херсонщини, заборона в'їзду та відвідування кладовищ. 406 день війни: хроніка подій в області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок