Рада оборони Херсонщини заборонила родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів через обстріли — голова ОВА

Рада оборони Херсонщини заборонила родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів через обстріли — голова ОВА

Рада оборони Херсонщини заборонила родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів через обстріли — голова ОВА
. Херсонщина. Зруйнований будинок внаслідок російських обстрілів у селі Томина Балка, 18 березня 2023 року Фото: Суспільне Херсон

4 квітня відбулось друге засідання ради оборони Херсонської області, під час якого прийняли рішення заборонити родинам з дітьми в'їзд до низки населених пунктів регіону через російські обстріли.

Про це повідомив у Telegram голова ОВА Олександр Прокудін.

За словами Прокудіна, останнім часом спостерігається тенденція повернення родин до домівок. Але вони повертаються до зони активних бойових дій, каже голова ОВА, і ситуація доходить до абсурду: правоохоронці звідти евакуюють дітей, а у зворотному напрямку діти повертаються.

"Наголошую, дітям не місце у зоні бойових дій, тому рада оборони прийняла рішення заборонити в’їзд родин з дітьми через загрозу через загрозу життю дітей внаслідок постійних російських обстрілів на територію таких населених пунктів – Кизомис, Велетенське, Берегове, Янтарне, Дніпровське, Білозерка, Приозерне, Комишани, Зимівник, Антонівка, Придніпровське, Садове, Микільське, Понятівка, Токарівка, Новотягинка, Іванівка, Тягинка, Львово, Ольгівка, Бургунка, Миколаївка, Одрадокам’янка, Козацьке, Веселе, Берислав, Новоберислав, Зміївка, Червоний Маяк, Новокаїри, Республіканець, Милове, Качкарівка, Саблуківка, Дудчани, Гаврилівка, Михайлівка, Золота Балка, Осокорівка", — говорить Олександр Прокудін.

Також рада прийняла рішення про заборону відвідування кладовищ та місць поховань, а також заборону проведення богослужінь у церквах у період комендантської години та скупчення населення під час великодніх свят.

"Перше рішення обумовлене мінною небезпекою, друге – підступністю армії РФ, яка може скористатися скупчення людей і завдати удару з авіації чи важкої артилерії", — каже голова ОВА.

Крім цього, під час засідання прийняли рішення продовжити термін дії дозволу на продаж алкоголю ще на один місяць.

"Тобто до 15 травня в області алкоголь будуть продавати з 10:00 до 15:00. Спостерігаємо за динамікою злочинності, поки у нас є всі підстави продовжити торгівлю", — говорить Прокудін.

Що відомо

  • Впродовж 3 квітня російська армія 61 раз атакувала територію Херсонської області. Застосувала 224 снаряди.
  • 3 квітня на Херсонському напрямку російські війська не вели активних дій, нарощували оборонні спроможності, а також обстріляли Антонівку та Херсон.
  • Вдень 3 квітня російські війська обстріляли лікарню в Херсоні. Пошкоджені понад два десятки вікон та паркан навколо закладу. На момент обстрілу в лікарні перебували більше ніж 200 пацієнтів. Загиблих та поранених немає

Читайте також

У П'ятихатках на Херсонщині знайшли поховання трьох людей, які загинули внаслідок обстрілів РФ

На лівобережжі Херсонщини колаборанти готуються до участі у псевдовиборах, які РФ планує восени

Херсон та правобережжя під обстрілами. Війська РФ б'ють керованими авіабомбами

Окупаційна влада складає списки на "евакуацію" місцевих жителів Скадовського району Херсонської області

Атаки керованими ракетами, обстріл лікарні. 405 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок