ФІФА позбавила Перу права на проведення ЧС U17 з футболу. Це другий випадок за тиждень

ФІФА позбавила Перу права на проведення ЧС U17 з футболу. Це другий випадок за тиждень

Перед цим ФІФА позбавила Індонезію права приймати ЧС U20.

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вдруге поспіль позбавила Перу права на проведення чемпіонату світу U17. Про це повідомила пресслужба організації.

Світова першість серед збірних до 17 років мала пройти у Перу в 2021 році. Однак мундіаль відклали через пандемію Covid-19.

Цьогорічний турнір був запланований у Перу з 10 листопада по 2 грудня 2023 року. Після перемовин між ФІФА та місцевою владою ЧС-2023 організатори вирішили відібрати чемпіонат світу у перуанців. Нове місце проведення турніру оголосять пізніше.

Міжнародна федерація футболу скасувала ЧС-2023 U17 у Перу через неспроможність країни виконати свої зобов'язання щодо інфраструктури для турніру збірних. До такого висновку у ФІФА прийшли після інспекції футбольних об'єктів у Перу.

"Рішення [про позбавлення Перу ЧС-2023] було прийнято з огляду на нездатність приймаючої країни виконати свої зобов'язання щодо завершення будівництва інфраструктури, необхідної для проведення турніру. Незважаючи на дуже позитивні робочі відносини між ФІФА та Федерацією футболу Перу, було визначено, що перуанський уряд немає достатньо часу для забезпечення необхідних інвестицій та завершення необхідних робіт до початку турніру", - йдеться у заяві ФІФА.

Таким чином, Міжнародна федерація футболу вдруге поспіль позбавила Перу права на проведення чемпіонату світу U17. У 2019 році через аналогічні причини перуанці не змогли прийняти світову першість серед збірних до 17 років. Тоді турнір віддали Бразилії, яка у підсумку стала переможцем змагань.

За останній тиждень ФІФА вдруге відбирає право на проведення світової першості. У середу, 29 березня, міжнародний керівний футбольний орган переніс із Індонезії чемпіонат світу U20. Причиною цього стали протести у країні проти участі у турнірі збірної Ізраїлю.

Чемпіонат світу U17: що відомо

  • Останній розіграш чемпіонату світу U17 відбувся у 2019 році в Бразилії. Його чемпіоном стала збірна-господар, що у фіналі здолала однолітків з Мексики (2:1).
  • Учасники фінальної частини чемпіонату світу U17 2023 року визначаться на континентальних першостях. Збірна України не потрапила до фінальної частини Євро-2023, посівши третє місце у другому етапі кваліфікації.
  • Наразі відомі шість учасників фінальної частини чемпіонату світу U17: Мексика (переможець турніру у 2005-му та 2011 році), США (топрезультат - четверте місце у 1999 році), Канада, Панама, Нова Каледонія та Нова Зеландія.
На початок