Через недостовірне декларування ВАКС оштрафував депутатку ВР з Волині

Через недостовірне декларування ВАКС оштрафував депутатку ВР з Волині

Через недостовірне декларування ВАКС оштрафував депутатку ВР з Волині
Народна депутатка від групи “За майбутнє” Ірина Констанкевич. Фото: Facebook/Ірина Констанкевич

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватою народну депутатку України IX скликання у недостовірному декларуванніч. 1 ст. 366-2 КК України та оштрафувала її на 44 тисячі 200 гривень, – повідомили на сторінці суду.

Йдеться про народну депутатку з Волині Ірину Констанкевич. Інформацію про це вона підтвердила на власній сторінці у Facebook.

Як відомо з матеріалів справи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, у декларації за 2020 рік обраниця не вказала квартиру в одному з центральних районів столиці вартістю приблизно 2,5 млн грн, яка перебувала у неї в оренді протягом 2020 – 2021 років.

Окрім штрафу, Вищий антикорупційний суд також позбавив Ірину Констанкевич "права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади в органах державної влади, строком на 1 рік".

Депутатка написала, що із рішенням суду не згідна і буде його оскаржувати. "Ця квартира мені не належить, що підтверджено усіма матеріалами справи. Мої дії не спричинили державі і суспільству жодних збитків", – додала обраниця.

Читайте також: "Через незадеклароване майно НАБУ скерувало до суду справу депутата Волиньради"

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок