На Закарпатті затримали подружжя за підозрою у ґвалтуванні 12-річної доньки

На Закарпатті затримали подружжя за підозрою у ґвалтуванні 12-річної доньки

Оновлено
На Закарпатті затримали подружжя за підозрою у ґвалтуванні 12-річної доньки
. Фото: Віталій Глагола/Telegram

На Закарпатті 29 березня затримали подружжя, яке підозрюють у тому, що вони неодноразово ґвалтували 12-річну доньку, знімаючи це на відео. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола.

Інформацію про затримання підозрюваних у зґвалтуванні малолітньої дитини Суспільному підтвердила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

За словами речниці, поліцейські отримали інформацію від місцевої про те, що до її односельців переїхали жити двоє неповнолітніх внучок. За словами жінки, причиною цього могло стати домашнє насильство з боку вітчима. Дитина зізналася правоохоронцям у тому, що вітчим неодноразово скоював щодо неї насильницькі дії.

"Місцеві поліцейські розшукали 39-річного вітчима дітей. Також до відділу доставили його дружину – матір дівчат. В ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що 39-річний зловмисник вступав зі старшою падчеркою у статеві зносини. Окрім цього, вдалося встановити, що до вчинення злочинів сексуального характеру відносно цієї дівчинки причетна і її рідна мати", — повідомила Ганна Дан.

За словами речниці, у телефоні одного з фігурантів справи, поліцейські виявили відзняті відео порнографічного характеру за участі обидвох дорослих та дитини. Останній наразі надають допомогу.

Читайте також: Батько оскаржуватиме судовий вирок щодо сексуального насильства над 14-річною дівчиною на Закарпатті

Підозрюваним інкримінують кілька статей

Речниця нацполіції Закарпаття Ганна Дан розповіла Суспільному: "Наразі співробітники Закарпатської поліції проводять досудове розслідування щодо факту зґвалтування малолітньої дитини в одному з районів області. Потерпілою є 12-річна дівчинка. Правоохоронці затримали двох підозрюваних. Їм інкримінують кілька статей ККУ, що стосуються сексуального насильства, в тому числі зґвалтування".

Наразі у справі триває слідство.

Віталій Глагола додав: "При погодженні затримання правоохоронці зіткнулися з незрозумілою позицією прокурора щодо автентичності файлів, та причетності вітчима та матері щодо вчинення тяжкого злочину стосовно неповнолітньої дитини".

У прокуратурі повідомили про підозру подружжю

У Тячівській окружній прокуратурі повідомили про підозру подружжю у зґвалтуванні малолітньої дитини, зберіганні дитячої порнографії та вчиненні домашнього насильства (ч. 4 ст. 152, ч. 1 ст. 301-1, ст. 126-1 ККУ).

Крім того, жінці повідомили про підозру у вчиненні стосовно цієї дитини сексуального насильства (ч. 4 ст. 153 ККУ).

"Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Прокуратура наполягатиме на безальтернативному триманні під вартою", — йдеться у повідомленні прокуратури.

Наразі подружжя перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Їм може загрожувати до 15 років ув'язнення.

Читайте також:

  • США не виявили порушень у використанні допомоги Україною, оборона Бахмута — стабільна. 400 день війни. Онлайн;
  • Завдав державі збитків на понад 750 тис. грн: на Закарпатті посадовця підозрюють у зловживанні службовим становищем

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок