"Бої тривають майже у центрі міста". Заступник міського голови розповів про ситуацію у Бахмуті

"Бої тривають майже у центрі міста". Заступник міського голови розповів про ситуацію у Бахмуті

Ексклюзивно
"Бої тривають майже у центрі міста". Заступник міського голови розповів про ситуацію у Бахмуті
. Українські військові на позиціях біля Бахмута на Донеччині, 27 березня 2023 року, фото: AP

Бої тривають майже у центральній частині міста. Армія РФ намагається перерізати в'їзд до міста, там йдуть бої. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко.

"Проїзд в місто неможливий зараз для цивільних, тому що тривають бої на в'їзді в місто. Але подекуди пробивається звязок", — розповів Марченко. Він зазначив, що є локації, де встановлений Starlink, у такий спосіб виходять на зв'язок місцеві жителі.

За словами заступника міського голови, у місті ще є запаси їжі та води, але небезпечно пересуватися містом через постійні хаотичні обстріли.

"Кожен день отримуємо дані про зруйноване майно, будинки, які горять, про поранених мешканців міста. Дуже багато зруйнованого житла, яке не фіксується зараз, бо немає змоги фіксувати", — зазначив Олександр Марченко.

У Бахмуті залишаються близько 2700 людей станом на минулий тиждень, також є діти. "Цифра коригується, евакуюються люди. Вивозити жителів допомагають військові ЗСУ", — розповів заступник.

Що відомо про ситуацію у Бахмуті

Під Бахмутом українські військові з одного пострілу знищили склад боєкомплектів та військову техніку російської армії.

Бахмут на Донеччині лишається одним з головних напрямків удару РФ. Спроби російських військових захопити місто тривають дев'ять місяців. За останню добу його обстрілювали понад дві сотні разів.

Вночі 29 березня підрозділи зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ знищили російський бомбардувальник Су-24М на Бахмутському напрямку.

Читайте також

"Падіння Бахмута Путін продав би як перемогу ". Зеленський пояснив значення битви, ЗСУ збили літак: хроніка 29 березня

Станом на ранок 29 березня російські військові, ймовірно, контролюють 65% Бахмута на Донеччині: протягом останнього тижня армія РФ зайняла додаткові 5% міста.

Скільки будинків пошкоджені у Бахмуті за місяць: дані міськради

"Тактичні просування без стратегічної переваги". 70 обстрілів та 14 боїв, РФ не спиняє атаки Бахмута: хроніка 29 березня

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок