"Поліцейського не бив, лише сперечався", — затриманий після сутичок біля диспансеру в Харкові

"Поліцейського не бив, лише сперечався", — затриманий після сутичок біля диспансеру в Харкові

"Поліцейського не бив, лише сперечався", — затриманий після сутичок біля диспансеру в Харкові
.

Затриманого під час сутичок біля Харківського обласного диспансеру радіаційного захисту ушпиталили до обласної клінічної лікарні в передінфарктному стані.

Про це Суспільному розповів сам підозрюваний Віктор Собко.

Чоловік має статус ліквідатора аварії на ЧАЕС. На пікети до Харкова приїхав з міста Лубни Полтавської області, де очолює громадську організацію "Ветерани Чорнобиля". Розповів, що до Харкова їхали групою — 12 людей.

"Коли я почув, що до лікарні до чорнобильців хочуть селити коронавірусних, мене це також збентежило, я інвалід другої групи і лікувався там", — каже Собко.

Після сутичок біля диспансеру чоловіка затримали. Його підозрюють у насильстві до правоохоронця. Про події біля диспансеру каже: правоохоронця не бив, лише сперечався.

"Я стояв поруч біля цього поліцейського, він ворота тримав. Я не бачив, як цей поліцейський упав, я стояв спиною, я бачив лише, що падав. Я підскочив, хотів йому допомогти. Не знаю, як воно так сталося", — коментує Собко.

Чорнобилець розповідає, що під конвоєм ходить на всі процедури, чергують поліцейські й біля палати.

"Три чоловіки, прямо в палаті й за дверима. Сьогодні мене водили по території в наручниках", — сказав Собко.

Що відомо

  • Зранку 22 червня чорнобильці у Харкові вдруге протестували біля диспансеру радіаційного захисту через відкриття медзакладу для прийому хворих на коронавірус.
  • Через сутички між протестувальниками та правоохоронцями двох 24-річних поліцейських Шевченківському райвідділку забрали до лікарні.
  • Поліція відкрила провадження за трьома статтями: "Погроза або насильство щодо правоохоронця", "Блокування транспорту" та "Хуліганство".
  • Під час акції протесту мітингувальники заявили, що чорнобильців примусово виписують з диспансеру через хворих на COVID, вони заявили про "біологічний тероризм" і анонсували голодування.
  • Поліція затримала учасника сутичок біля диспансеру чорнобильців, він госпіталізований

На початок