"Маршруток мало, але ж і людей мало": як працює громадський транспорт у Херсоні

"Маршруток мало, але ж і людей мало": як працює громадський транспорт у Херсоні

Ексклюзивно
"Маршруток мало, але ж і людей мало": як працює громадський транспорт у Херсоні
. Херсон. Комунальні автобуси на зупинці у місті, 29 березня 2023 Фото: Суспільне Херсон

Роботу громадського транспорту у Херсоні подовжили на 2 години. Скільки перевізників виходять на міські маршрути щодня та в яких умовах працюють дізнавалися кореспонденти Суспільного.

З 27 березня громадський транспорт у Херсоні працює до 18.30. Рішенням МВА його роботу подовжили на 2 години. Херсонець Юрій громадським транспортом зараз користується рідко. За його словами, маршрутних автобусів по місту їздить менше, ніж до війни й пасажирів небагато.

Як повідомив Суспільному заступник начальника МВА Сергій Орєхов, ввечері пасажиропотік зменшується, але дотримання графіку руху вимагають і від комунальних, і від приватних перевізників.

"Взагалі працює 6 підприємств — це приватні перевізники та Херсонський комунальний транспортний сервіс. Наразі для тієї кількості громадян, які перебувають у місті, це достатньо. Водіїв вистачає. Проблематика є з транспортом, з самими автобусами. Бо 37 одиниць виключно комунального транспорту було викрадено ворогом, 27 одиниць — пошкоджено, з яких 3 геть зруйновано. Це разом із приватними перевізниками", — говорить Орєхов.

Щодня на маршрути виходить від 85 до 92 маршрутних автобусів. Дев'ять маршрутів обслуговують приватні перевізники, ще 10 — підприємство "Херсонський комунальний транспортний сервіс", розповів його директор Андрій Лапицький.

"Водіїв вистачає. З запчастинами та паливом перебої, просимо про допомогу. Іноді місто нам сприяє, з закупівлями допомагає, не відмовляють", — розповів директор підприємства.

Сергій Ганчевський, який працює водієм на одному з міських маршрутів, до звуків вибухів звик, усі ризики роботи усвідомлює. За його словами, коли обстріли, то менше людей.

"Вчора потрапили під обстріл на Молодіжному пляжі. Я під'їхав на кінцеву, на поворот, де Молодіжний пляж зупинка, вибіг чоловік і каже — "Давайте швидше звідси, бо зараз обстріл буде". І щойно він сів у маршрутку, почався обстріл. Ми під'їхали до церкви — наступний приліт. Тоді вище, до трансформатора — знову приліт. До "Салюту" — ще приліт. Воно ж усе поруч, усе чутно, рветься буквально в якихось ста метрах", — розповів водій.

Що відомо

  • Російські війська вночі 13 січня 2023 року обстріляли базу, де припарковані комунальні автобуси. Пошкоджені 16 машин, легкові автівки, склади та будівля для охорони.
  • Російська армія 3 січня обстріляла комунальне підприємство, яке забезпечувало перевезення херсонців електротранспортом. В один тролейбус влучив снаряд, ще два поруч – зачепило рикошетом, в інших – вибиті вікна. Загалом з 51 тролейбуса, пошкоджена половина.
  • Російські військові вивезли до тимчасово окупованого Криму транспортні засоби, що знаходились у комунальній власності Херсона.

Читайте також

Понад 5000 гектарів парку "Нижньодніпровський" знищені внаслідок обстрілів армії РФ

В окупованому Криму судять кримського татарина з Новоолексіївки Херсонської області

На лівобережжі Херсонщини військові РФ шукають колишніх учасників АТО та їхніх родичів — Центр спротиву

Від 130 до 160 викликів щодня. Як під час війни працює Херсонський обласний терцентр екстреної медичної допомоги

Обстріли лікарні у Херсоні, браконьєри у нацпарку. 399 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок