У місті на Волині посилюють карантин: зачиняють садочки та розважальні заклади

У місті на Волині посилюють карантин: зачиняють садочки та розважальні заклади

У місті на Волині посилюють карантин: зачиняють садочки та розважальні заклади
. Pixabay | vperemencom

У Нововолинську, рішенням регіональної комісії техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій посилюють карантинні заходи. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Олександр Громик.

Наразі контролюючі органи повідомляють підприємців та суб'єкти господарювання про зміни у роботі. "Ми припиняємо роботу дитячих садків, фітнес-центрів, розважальних закладів, Припиняється обслуговування клієнтів у кафе та ресторанах. Дозволено роботу лише літніх терас", - каже Олександр Громик.

Станом на 22 червня у Нововолинську підтвердили 101 випадок коронавірусної хвороби. Шість жителів міста померли. Цієї доби в Нововолинську виявили ще 4 недужих.

Згідно даними ОДА інфекційне відділення Нововолинської міської лікарні заповнене на 51%. Нагадаємо, дозволена МОЗ норма до 50% зайнятих ліжкомісць - це один із основних показників для послаблення карантину в регіоні.

Зі слів, Олександра Громика, рішення комісії про посилення карантину переглянуть через 7 днів.

Що відомо

- Із 12 березня по всій території України запровадили карантин, а згодом уряд продовжив обмеження до 22 травня, проте з послабленнями.

- з 22 травня низка регіонів перейшла на другий етап послаблення карантину. Волинь потрапила до списку регіонів, де послабити карантині заходи не дозволили.

- Волинь на другий етап послаблень карантину перейшла 29 травня.

- 4 червня у місті Володимир-Волинський відмінили карантинні послаблення, у місті виявили нові спалахи коронавірусної хвороби.

На початок