Нас чекають в Суперлізі, — головний тренер чернігівського "Буревісника-ШВСМ" про плани на наступний сезон та нові вимоги

Нас чекають в Суперлізі, — головний тренер чернігівського "Буревісника-ШВСМ" про плани на наступний сезон та нові вимоги

Нас чекають в Суперлізі, — головний тренер чернігівського "Буревісника-ШВСМ" про плани на наступний сезон та нові вимоги
. ФОТО: ГО "Федерація волейболу України"

Чернігівський волейбольний клуб "Буревісник-ШВСМ" вийшов до фіналу Вищої ліги, який відбудеться 21-22 квітня, та отримав право на подачу заявки в Суперлігу на наступний сезон. Чи збираються чернігівці подавати цю заявку, що для цього потрібно та чи необхідне підсилення команди перед новим сезоном. Про це у коментарі Суспільному розповів головний тренер "Буревісника" Роман Носко.

За словами головного тренера "Буревісник-ШВСМ" керівництво Професіональної волейбольної ліги України хотіло бачити чернігівців у Суперлізі незалежно від того, яке місце зайняла б команда.

"Вони (керівництво ПВЛУ, — ред.) хочуть розширяти Суперлігу до 10 команд (з восьми, — ред.). В нас вже була телефонна розмова з керівництвом ПВЛУ й вони хочуть нас бачити в цій лізі. Але треба, щоб були фінансові гарантії. Вони сказали, що підуть на певні поступки та готові чимось допомогти, але фінансова допомога нам потрібна".

Гроші на Суперлігу

Носко додав, що клуб буде звертатися до Чернігівської обласної військової адміністрації з проханням покращити фінансовий стан команди.

"Клуб фінансується з обласного бюджету, цьогоріч вони дали трохи більше коштів, ніж торік. Міська влада теж дала трохи грошей. Проте для того, щоб грати в Суперлізі треба більше коштів. Будемо консультуватися з ними (Чернігівською ОВА, — ред.) чи треба нам йти в Суперлігу, чи хочуть вони, щоб команда грала в найвищому дивізіоні? Якщо захочуть, то будуть шукати якусь допомогу".

Також головний тренер каже, що клуб в пошуках меценатів та бізнесменів, які могли б підтримати "Буревісник", проте "в такий час їх дуже важко знайти, адже зараз все йде на війну, гуманітарну допомогу та волонтерство".

Підсилення для клубу

У разі виходу клубу в Суперлігу, на думку Романа Носка, декілька позицій в команді треба підсилити більш досвідченими гравцями. Адже переважна кількість гравців молоді, а деякі не пройшли Дитячо-юнацькі спортивні школи та почали займатись волейболом лише в університеті.

"Якщо заходити в Суперлігу, то для них це буде звісно важкувато, але зіграти проти достойних команд — це дуже добре. Молодь буде швидко рости та розвиватись. Підсилитись двома-трьома гравцями було б непогано, але для цього необхідні додаткові кошти".

Читайте також

Чернігівський "Буревісник-ШВСМ" вийшов у фінал Вищої ліги та виборов право на гру в Суперлізі у наступному сезоні

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок