Володимир Івасюк прозвучав на американському радіо у підбірці Дарʼї Коломієць

Володимир Івасюк прозвучав на американському радіо у підбірці Дарʼї Коломієць

Володимир Івасюк прозвучав на американському радіо у підбірці Дарʼї Коломієць
. Фото надано пресслужбою

У четвер, 23 березня, у програмі "Drive Time" на американському радіо KEXP українська культурна активістка, музична продюсерка та діджейка Дарʼя Коломієць презентувала підбірку українських пісень.

"Дар'я — невтомна активістка, яка прагне ділитися українською музикою та культурою зі світом в умовах неспровокованої агресії Росії", — поділився американський діджей та старший програмний директор KEXP Кевін Коул.

"Я мала нагоду записати короткі інтро для представлення пісень, і навіть через них прагнула донести до аудиторії, що російська війна в Україні триває, і навіть попри це ми створюємо надзвичайну музику і слухаємо те, що особливо цінно", – розповіла у програмі Дарʼя Коломієць.

Володимир Івасюк прозвучав на американському радіо у підбірці Дарʼї Коломієць
Дарʼя Коломієць. Фото надано пресслужбою/lukesteinfeld

Повністю підбірку можна послухати на сайті радіостанції.

У програмі пролунали:

"Для мене ця пісня – символ єднання зі своїми людьми попри відстані і час. I те, що Володимир Івасюк гратиме на KEXP у 2023 році – моя особиста визначна подія", — зазначила Коломієць.

За словами Дарʼї, "YOU SHOOT ME" це "болісний перший трек" на їхньому альбомі "LET ME OUT", який вийшов у 2022 році. Він присвячений подіям в Україні, а історія і творчість гурту це "важливе нагадування світові про те, що війна триває не з 24 лютого 2022, а вже девʼятий рік”.

"Для мене бандура – інструмент, який найкраще уособлює голос і душу України (...) Я ділюся цією піснею, аби нагадати слухачам про те, що ми зараз переживаємо, і про нашу боротьбу – не лише для України, а й за право бути вільними для всіх людей", — зазначила Дарʼя.

Дарʼя Коломієць – українська культурна активістка, музична продюсерка, селекторка та діджейка, засновниця мобільного додатку MusiCures (стрімінг української музики 24/7) та подкасту "Diary of War" з історіями людей про переживання початку повномасштабної війни від першої особи.

KEXP – незалежна американська радіостанція у Сієтлі, штат Вашингтон, яка спеціалізується на інді та альтернативній музиці.

У різний час в студії KEXP виступали: Cigarettes After Sex, Macklemore & Ryan Lewis, The XX, Jungle, Mac DeMarco, Arctic Monkeys, Stromae, Florence & the Machine та інші. Серед українських артистів виступами на радіостанції відзначились DakhaBrakha i Dakh Daughters.

Читайте нас у Facebook і Telegram, дивіться наш YouTube

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок