Українська діджейка та редакторка Kyiv Independent потрапили до списку Next Generation Leaders від TIME

Українська діджейка та редакторка Kyiv Independent потрапили до списку Next Generation Leaders від TIME

Українська діджейка та редакторка Kyiv Independent потрапили до списку Next Generation Leaders від TIME
. Фото: dariakolomiec_/Instagram, Ольга Руденко/Facebook

Журнал TIME включив діджейку Дарʼю Коломієць та головну редакторку видання Kyiv Independent Ольгу Руденко до списку людей, які роблять значний внесок у зміну світу на краще Next Generation Leaders. Про це стало відомо 17 жовтня.

У червні Коломієць їздила до США, щоб поширювати інформацію про війну, доносити правду про воєнні злочини Росії та знайомити людей зі справжньою українською культурою: "Я хочу, щоб ці історії почули в усьому світі. Коли у тебе такий величезний біль, дуже важливо, щоб хтось почув твою історію".

На початку вторгнення вона також вирішила присвятити музичний лікувальний додаток MusiCures українській музиці, та почала записувати голосові нотатки, які згодом стали подкастом "Щоденник війни", що документує, як війна змінила життя українців. Починаючи з березня, вона опублікувала десятки розповідей від першої особи з усієї України з підписами кількома мовами.

Ольга Руденко ще у травні розповідала TIME про роботу Kyiv Independent під час повномасштабної війни. Тоді видання назвало їх ледь не головним у світі джерелом надійної англомовної журналістики про війну в Україні.

"Ми починаємо цей амбітний проєкт, який базується на цінностях, в які ми дуже, дуже віримо, а саме на незалежній журналістиці, — зазначала тоді Руденко. — І ми робимо це в той самий час, коли наша країна веде війну за виживання".

"Відокремити факти від думок і емоцій, коли ваша країна перебуває у стані війни — це надзвичайно складне завдання".

Також до Next Generation Leaders потрапив сенегальський тіктокер Хабі Ламе, південнокорейська акторка Лі Ю Мі, відома роллю Джи Єн у "Грі в кальмара", та південнокорейський дівочий гурт aespa.

Американський журнал Time започаткував серію Next Generation Leaders у 2014 році. Щорічно у список людей, "які працюють над створенням кращого світу" потрапляють люди різних професій та з різних континентів: культурні діячі, спортсмени, підприємці, фотографи, активісти тощо. У різні роки до списку входили Тімоті Шаламе, Ґрета Тунберг, Дуа Ліпа й інші.

Khayat: "Не можна покладатись на долю, треба брати життя у свої руки"

Читайте нас у Facebook та Telegram. Дивіться наш YouTube.

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок