Мандрівник-екстремал з Дніпра Сергій Гордієнко вирушає в піший перехід завдовжки майже 3 тисячі кілометрів

Мандрівник-екстремал з Дніпра Сергій Гордієнко вирушає в піший перехід завдовжки майже 3 тисячі кілометрів

Мандрівник-екстремал з Дніпра Сергій Гордієнко вирушає в піший перехід завдовжки майже 3 тисячі кілометрів
. Фото: фейсбук-сторінка Сергія Гордієнка

Мандрівник-екстремал з Дніпра Сергій Гордієнко анонсував піший перехід Дніпро – гора Говерла – Дніпро завдовжки майже 3 тисячі кілометрів. Нова експедиція називається «Україна – фортеця Європейської свободи», сказано на офіційній сторінці подорожувальника.

Вирушає в путь 25 березня. Довжина переходу 2744 кілометри. Здолати дистанцію він планує за чотири місяці, розповів мандрівник.

По дорозі, за традицією, дніпрянин зустрічатиметься зі школярами й студентами, проводитиме лекції й майстер-класи з виживання в екстремальних умовах, розказуватиме про досягнення українських полярників тощо.

Зокрема, на Вінниччині Сергій Гордієнко зайде на малу батьківщину українського прозаїка-полярника Миколи Трублаїні. Музеєві письменника він передасть кілька своїх речей, з якими пройшов тисячі кілометрів Антарктидою.

Мандрівник планує висвітлювати свою мандрівку в соцмережах. По завершенні експедиції ці дописи ляжуть в основу його нової книги.

Що відомо

  • Сергій Гордієнко – професійний мандрівник, фахівець з екстремального одиночного виживання. 2013 року він завершив дворічну одиночну експедицію «Східна Європа: Азов – басейн Північного Льодовитого океану – Азов», у перебігу якої здолав майже 7 тисяч кілометрів.
  • Гордієнко двічі досягав Північного полюса й першим в історії України встановив там Державний прапор. На його рахунку участь у великій кількості знакових експедицій та подорожей. Зокрема, у 1996–1997 роках він був одним з учасників Першої наукової української експедиції до Антарктиди, а у 2013 році самотужки здійснив трансчорноморський автономний перехід на човні типу каяк.
  • Бував в найнебезпечніших подорожах. Йому доводилося переживати й - 50 градусів морозу, і 40 градусів спеки.

Читайте також

"Світло для України": польський волонтер на велосипеді привіз ліхтарики для школярів зі Львова

Василь Катола разом із своїм собакою пройшов пішки 1336 кілометрів з Києва до Ужгорода

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок