Єврокомісія виділила Україні ще 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги

Єврокомісія виділила Україні ще 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги

Єврокомісія виділила Україні ще 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги
. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. Фото: Getty Images

Європейська комісія сьогодні 21 березня оголосила про виділення Україні ще 1,5 мільярда євро у межах програми макрофінансової допомоги на 18 мільярдів євро.

Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

"Наша підтримка допомагає Україні жити, захищаючись. І впевнено ставить Україну на її шлях до ЄС, підтримуючи реформи – наприклад, ефективне управління та фінансову стабільність. Разом ми пишемо європейське майбутнє України", — сказано у повідомленні.

Читайте також: 18 млрд євро від ЄС: куди підуть гроші

Що відомо про макрофінансову допомогу ЄС для України

Рада Європейського Союзу 10 грудня 2022 року погодила надання Україні допомоги на суму у 18 мільярдів євро протягом 2023 року. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 21 жовтня повідомила, що Україна до кінця року отримає від ЄС 9 мільярдів євро макрофінансової допомоги.

17 січня 2023 року Україна отримала перший транш макрофінансової допомоги від Європейського союзу у розмірі 3 млрд євро із 18 млрд євро.

Тоді повідомлялось, що майбутні виплати Україні в рамках допомоги у розмірі 1,5 мільярда євро на місяць продовжуватимуться з березня й залежатимуть від задовільного прогресу у виконанні узгоджених умов, а також постійного дотримання вимог до звітності.

Читайте також

Україна та ЄС уклали меморандум про 18 млрд євро макрофіну — Шмигаль

Угорщина заблокувала макрофінансову допомогу ЄС для України

На початок