У США пасажира зняли з рейсу, бо він не хотів надягнути маску

У США пасажира зняли з рейсу, бо він не хотів надягнути маску

У США пасажира зняли з рейсу, бо він не хотів надягнути маску
. Колаж Суспільне

Пасажира American Airlines зняли з рейсу після того, як він відмовився надягнути захисну маску відповідно до політики безпеки через COVID-19.

Брендон Страка мав летіти з Нью-Йорка в Даллас. Коли він відмовився надягти на обличчя маску, його попросили залишити рейс. У свою чергу чоловік сказав, що не існує закону, який би вимагав від нього такого заходу під час польоту, пише ВВС.

"Мене щойно зняли з польоту за те, що я не носив маску. Перший раз це сталося. Це не федеральний закон", - написав чоловік у Twitter.

15 червня American Airlines оголосила про посилені заходи безпеки через коронавірус. У пресрелізі авіакомпанії сказано, що пасажирам, які відмовилися носити маску на обличчі, заборонено ступати на борт і їм можна заборонити надалі подорожувати.

Сам Страка назвав політику масок American Airlines як "абсолютно божевільну", заявивши, що "у нас навіть вибору більше немає". Він заявив, що стюардеса "зробила помилку", коли сказала йому, що є закон носити маску на обличчі в літаку.

"Коли я зазначив, що це неправда, вони сказали:" Так, це так ". Зрештою вони змінили свою історію на" це наша політика, і якщо ти цього не зробиш, ти не можеш летіти з нами," - повідомив Страка і додав, що у нього не запитали, чи немає у нього протипоказань щодо носіння маски.

Читайте також: "Куди можна летіти і коли купувати квиток? Головне про міжнародне авіасполучення"

Репортеру New York Times, який був на борту рейсу, вдалося записати частину суперечки на свій телефон.

На відео чути, як Страка сперечається зі стюардесою. Вона запитує його, чи є у нього документи на підтвердження того, що йому не можна носити маску. Також можна почути іншу жінку, яка кричить: "Пане, можете надягнути її чи зійти?"

В авіакомпанії заявили, що є винятки з правил щодо носіння маски. Її можуть не надягати діти, пасажири, які їдять і п'ють, та ті, хто має для цього медичні довідки.

На запитання CNN, чи є у нього відповідна медична довідка, Страка відмовився від коментарів, сказавши: "Мені складно і заборонили носити маску, так".

Що відомо

  • З 15 червня Україна відновила міжнародне авіасполучення з країнами, які відкрили кордони для українських рейсів.
  • Остаточна домовленість існує лише з Албанією, США, Великою Британією, Туреччиною і Тунісом.
  • Ryanair скасує плату за зміну рейсу для всіх пасажирів, які замовляли квитки на перельоти в липні та серпні.
  • Єврокомісія порекомендувала часткове та поступове скасування обмежень на поїздки до ЄС після 30 червня, однак у першу чергу ці послаблення стосуватимуться жителів країн Шенгенської зони.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов рекомендував українцям, перш ніж планувати відпустку за кордоном, дочекатися рішення тієї чи іншої країни щодо допуску на свою територію іноземних туристів.
  • Степанов нагадав, що всі, хто повертатиметься з міжнародної поїздки в Україну, повинні будуть піти на двотижневу самоізоляцію.
Читайте також: "Відпустка до "зачинених" країн. Чи пустять туристів на літні авіарейси та як повертати гроші"
На початок