У МОЗ радять українцям не поспішати з плануванням поїздок за кордон

У МОЗ радять українцям не поспішати з плануванням поїздок за кордон

У МОЗ радять українцям не поспішати з плануванням поїздок за кордон
. УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов радить українцям, перш ніж планувати відпустки за кордоном, дочекатися рішення тих чи інших країн щодо допуску на свою територію іноземних туристів.

Про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання, що робити українцям, які ще на початку 2020 року запланували собі відпустки десь за кордоном, та які дати та які країни можна вже планувати відвідати?

“Для того, щоб щось планувати, одного рішення України не достатньо. Для цього необхідне відновлення авіасполучення і можливість поїхати у якості туриста до тієї чи іншої країни”, — відповів Степанов.

“Я хотів би наголосити, що підвищення кількості хворих ми спостерігаємо не тільки в Україні, а також і в інших країнах, зокрема у Німеччині. Тому планувати (відпустки за кордон — ред.) і казати, яким чином це буде відбуватися, ми зможемо після відповідного рішення тих чи інших країн”, — додав міністр.

Щодо допуску громадян інших країн на територію України, то, за його словами, розглядається питання проведення тестувань в аеропортах та перевірка наявності полісу медичного страхування.

Окремі категорії іноземців, які будуть приїздити до України, відправлятимуть на 14-денний карантин. Проте остаточного рішення щодо цих заходів також ще немає.

Що відомо

  • Раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що країни, з яких прибуватимуть іноземці в Україну після відновлення міжнародного авіасполучення, поділять на "червоні" та "зелені" і для них діятимуть різні правила.
  • З 10 червня в Україні розпочався черговий етап послаблення карантину, проте до нього виявилися не готовими Київ та ще кілька регіонів.
На початок