Головного санітарного лікаря Херсонщини підозрюють у держзраді

Головного санітарного лікаря Херсонщини підозрюють у держзраді

Головного санітарного лікаря Херсонщини підозрюють у держзраді
. Фото: Юрій Ромаскевич/Facebook

Прокуратура оголосила про підозру у державній зраді головному санітарному лікарю, гендиректору обласного центру контролю та профілактики хвороб Херсонської області Юрію Ромаскевичу.

Повідомлення про підозру розмістили на сайті Офісу Генерального прокурора України.

У підозрі йдеться, що Ромаскевич добровільно погодився працювати на окупаційну владу та у липні 22 року обійняв посаду так званого "головного лікаря державної бюджетної устави здоров'я Херсонський обласний центр гігієни та епідеміології".

30 липня 2022 року підозрюваний взяв участь у громадському форумі "Ми разом з Росією", який проводила окупаційна влада у захопленому залі приміщення Херсонського державного університету. На ньому Ромаскевич підтримував дії РФ, наводив хибні ствердження щодо медичної галузі України та її занепаду. А також поширював інформаційно-пропагандистські наративи, впроваджував стандарти медицини РФ та дискредитував владу України.

Що відомо:

  • 30 липня окупаційна влада Херсонщини провела форум – "Ми разом з Росією".
  • Рішенням Херсонської міської ради від 30 серпня 2017 року Юрію Ромаскевичу надали звання "Почесний громадянин міста Херсона" за значний внесок у розвиток фізичної культури та спорту, вагомі досягнення у галузі охорони здоров’я на благо Херсонської міської територіальної громади.
  • 3 серпня 2022 року Херсонська міська рада повідомила, що розгляне питання про позбавлення звання "Почесний громадянин міста" головного санітарного лікаря області та гендиректора обласного центру контролю та профілактики хвороб Юрія Ромаскевича за співпрацю з окупаційною владою.

Читайте також

Міськрада хоче позбавити звання "Почесний громадянин Херсона" головного санлікаря за співпрацю з окупаційною владою

Атака з безпілотника медзакладу у Херсоні та тиск на місцевих у Генічеську. 387 день війни: хроніка подій на Херсонщині

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок