Rocket Lab запустила на орбіту два комерційні супутники

Rocket Lab запустила на орбіту два комерційні супутники

Rocket Lab запустила на орбіту два комерційні супутники
. Ракета-носій "Electron". Фото: Rocket Lab

Компанія Rocket Lab за допомогою ракети Electron запустила два комерційні супутники радіолокаційної зйомки Землі Capella-9 і Capella-10.

Про це повідомляє Space.com.

Запуск, який отримав назву Stronger Together ("Разом сильніше"), було здійснено з космодрому NASA Воллопс, штат Вірджинія о 18:38 у четвер за часом Східного узбережжя США (00:38 у п'ятницю за київським часом).

Два супутники для отримання радіолокаційних зображень для компанії Capella Space із Сан-Франциско менше ніж через годину після старту були розгорнуті на круговій орбіті приблизно за 600 кілометрів над Землею.

Вони приєдналися до групи SAR (радар із синтезованою апертурою) Capella Space, яка надає клієнтам детальні зображення Землі вдень і вночі за будь-яких погодних умов.

"Це вже другий успішний запуск таких супутників для цієї місії. Загалом ми запустили 34 місії Electron, розгорнувши 157 супутників у космосі", — йдеться у дописі Rocket Lab.

Попередній запуск космічних апаратів був здійснений 24 січня. Тоді Rocket Lab запустила три американські супутники подвійного призначення для компанії HawkEye 360.

Читайте також

SpaceX планує доставити чотирьох космонавтів на МКС

Україна розірвала угоду з РФ про дослідження космосу

У США з мису Канаверал запустили український наносупутник

На початок