Посівна кампанія-2023: чи готові до початку на Полтавщині

Посівна кампанія-2023: чи готові до початку на Полтавщині

Посівна кампанія-2023: чи готові до початку на Полтавщині
. Суспільне Полтава

Навесні 2023-го року у Полтавській області планують засіяти майже 1,5 мільйони гектарів землі. Про це 16 березня під час відеоконференції повідомив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

На території регіону під час посівної кампанії 2023-го року мають засіяти 1,4 мільйона гектарів землі. Це приблизно стільки ж, як було торік. За словами Дмитра Луніна, посівних матеріалів нині достатньо.

"Що стосується добрив, пально-мастильних матеріалів, то дефіциту немає. У повному обсязі всі об’єми цих речовин є на складах у постачальників. Так само буде створена робоча група та штаб (при ОВА – ред.), як і минулого року щодо допомоги, співпраці з військовими щодо роботи у комендантську годину".

Як розповів начальник ОВА, на Полтавщині озимими культурами нині засіяно 200 тисяч гектарів землі. За оцінкою аграріїв, 70% рослин у доброму стані, а 30% – у задовільному.

Що відомо

  • 2022-го року уряд впроваджував план підтримки для аграріїв. За рахунок державного бюджету компенсували відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних із посівною кампанією. На Полтавщині для координації створили штаб.

Читайте також

На початок