У Херсоні встановили сьоме мобільне укриття

У Херсоні встановили сьоме мобільне укриття

У Херсоні встановили сьоме мобільне укриття
. Херсон. Сьоме мобільне укриття, яке встановили в місті, 13 березня 2023 Фото: Суспільне Херсон

У Херсоні встановили ще одне мобільне укриття біля одного з відділень Нової Пошти. Це 7 укриття, наступне буде на Острові, повідомив Суспільному директор благодійного фонду "Юність" і керівник проєкту SafePlace4UA Ілля Блохін.

За його словами, ці два нові укриття проспонсорувала Нова Пошта.

“Тут дуже багато людей, які приходять. У цьому районі їх велике скупчення. Інші укриття ми ставимо на тих місцях, перелік яких поданий міською військовою адміністрацією", — розповів Блохін.

Вартість одного укриття близько 400 тисяч гривень, розказав Ілля Блохін. Місткість великого укриття 50 людей, з них 35 сидячих місць. Стандартного, що встановлять на Острові — 25 місць, з них 20 сидячих.

Що відомо

  • У Херсоні 9 січня встановили перше мобільне укриття. Це бетонна коробка з подвійним армованим каркасом довжиною 4,5 м, шириною 3,25 м і висотою 2,7 м. Його розташували у центрі міста на місці трагедії 24 грудня. В укритті можуть перебувати 25 людей одночасно.
  • У Херсоні 18 січня встановили ще три мобільні укриття. Їх розташували в районі Дніпровського ринку та на привокзальній площі. Привезли укриття з Одеси, де їх виготовили. Робили все за спонсорські гроші в рамках проєкту SafePlace4UA.
  • В різних мікрорайонах Херсона налічується 262 простих укриттів. Їх розділяють на три категорії: великі сховища, де одночасно може перебувати до 300 людей, тимчасові укриття у багатоповерхівках — підвали та вуличні, де люди мають ховатись від уламків. Також передбачається встановлення надземних укриттів.
  • У Херсоні на сьогодні встановили тільки 6 мобільних укриттів. Зараз заплановано ще 66 таких укриттів.

Читайте також

"Херсонці довели, що справжні українці і хочуть жити в Україні" — річниця спротиву окупаційним військам

Обстріл Білозерки та скасування "сухого закону" в області. 383 день війни: хроніка подій на Херсонщині

Читайте нас у Telegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок