Тіло розстріляного російськими військами бійця знаходиться на непідконтрольній території — командир

Тіло розстріляного російськими військами бійця знаходиться на непідконтрольній території — командир

Оновлено
Тіло розстріляного російськими військами бійця знаходиться на непідконтрольній території — командир
.

Володимир Сіленко, командир 30 окремої механізованої бригади, підтвердив Суспільному, що Тимофій Шадура, який імовірно є військовим, якого росіяни розстріляли після слів "Слава Україні", служив у 30-й бригаді.

За словами Сіленка, наразі офіційно не можна підтвердити особу загиблого.

"Ми офіційно ще не можемо підтвердити особистість, тому що є сумніви, навіть, у його близьких. На жаль, ті хто був поруч з ним, загинули або в тяжкому стані в шпиталях. Сестра, яка бачила відео та фото, і то невпевнено каже: так це він…", — сказав він.

Тіло, на жаль, знаходиться на непідконтрольній нашим військам території, каже командир бригади.

"Експертиза ДНК буде проводитися після евакуації тіла, коли це стане можливим. Така людина, під таким іменем, ім’ям і по батькові, служила в нашій бригаді в третьому батальйоні. Але підтвердити особу на 100% важко, більше у нас інформації поки немає. Більш ніж я вам сказав ніхто інформацію не дасть, тому що працює поліція", – сказав Сіленко.

"Слава Україні": що відомо про вбивство українського бійця

6 березня стало відомо, що російські війська розстріляли українського воїна після слів "Слава Україні", поширивши відповідне відео в мережі. Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець відправив відео омбудсманам з різних країн, глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана розпочати негайне розслідування.

Президент Зеленський прокоментував вбивство бійця, наголосивши, що «Росія убиває людей за сам факт, що вони українці, за одне тільки слово про Україну».

7 березня 30-та окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького повідомила, що за попередніми даними, на відео розстрілу окупантами українського військового, ймовірно, є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок