У Рівному облаштовують реабілітаційний центр для ветеранів. Як це має працювати

У Рівному облаштовують реабілітаційний центр для ветеранів. Як це має працювати

У Рівному облаштовують реабілітаційний центр для ветеранів. Як це має працювати
. Фото: Суспільне Рівне

Багатопрофільний реабілітаційний центр для військовослужбовців почали створювати на базі Рівненської міської лікарні №2. Заклад переформатують під потреби ветеранів та військовослужбовців, повідомив міський голова Олександр Третяк. Частину грошей пожертвували благодійники, решту взяли з міського бюджету.

Восени 2022 року рівнянин Роман Шушковський отримав травму на будівництві та не міг ходити. Зараз, після операції на хребті, чоловік відновлює рухливість за допомогою реабілітаційного комплексу "Walkbot".

"У мене перший поперековий хребець роздроблений. Прооперували 21 листопада, прийшов сюди на реабілітацію. Вже півтора місяця на реабілітації. Ходьба стала трохи краща, бо ноги завжди хиталися, не йшли рівно, не слухалися. Тут краща постава, краща ходьба стала", — каже чоловік.

Комплекс "Walkbot" закупили за гроші з міського бюджету у рамках програми перетворення міської лікарні №2 у багатопрофільний реабілітаційний центр для військовослужбовців. Передбачається, що ветеранів війни тут обслуговуватимуть у першу чергу.

"Ми стартували з перших чотирьох мільйонів гривень, які пожертвували благодійники, зокрема — місія "Обітниця миру". Коштувало для міського бюджету придбання апарату Walkbot — 29 мільйонів гривень. Комплекс від даху і до фундаменту має бути реконструйований. Біля даного комплексу мають бути облаштовані спортивні майданчики, має бути пішохідна відпочинкова зона", — зазначає мер Олександр Третяк.

Реабілітаційну допомогу надаватимуть за різними напрямками, каже головний лікар міської лікарні №2 Олександр Шегера:

"Допомога буде поєднувати реабілітацію і лікування. Ми зможемо надавати комплексну допомогу. Основне — ментальне здоров'я, психологічна реабілітація. Вона теж буде у нас надаватися".

За словами міського голови, завершити реконструкцію планують до січня 2024 року.

Читайте також

  • З Атлантики на Рівненщину йдуть мокрий сніг і дощі: прогноз погоди від обласного гідрометцентру
  • Ринок землі: скільки угод уклали на Рівненщині за рік війни
  • Зачистка вулиць: для тренувань бійців на Рівненщині облаштували імпровізоване містечко
  • У Рівному волонтерки на домашній кухні виготовляють хімічні грілки для ЗСУ. Як це працює

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок