На Київщині відкрили перший в Україні модульний освітній простір. Де саме

На Київщині відкрили перший в Україні модульний освітній простір. Де саме

На Київщині відкрили перший в Україні модульний освітній простір. Де саме
. Жителі села Загальці на відкритті першого в Україні модульного освітнього простору Фото: Бородянська селищна рада

В селі Загальці Київської області відкрили модульний освітній простір. Це відбувається в рамках відновлення регіону після повномасштабного вторгнення російських військ на Київщину у лютому-березні 2022 року. Про це повідомляє пресслужба Бородянської селищної ради.

На Київщині відкрили перший в Україні модульний освітній простір. Де саме
Перший в Україні модульний освітній простір відкрили в селі Загальці на Київщині Фото: Бородянська селищна рада

"Відтепер, завдяки Програмі USAID "Мріємо та діємо" та португальській компанії jp.ik, учні початкової школи мають змогу відновити навчання офлайн, а випускники — підготуватися до вступу у вищі навчальні заклади",— йдеться у повідомленні.

За словами заступника Бородянського селищного голови Костянтина Мороза — це перший освітній простір такого типу в Україні.

Що відомо про руйнування і відновлення закладів освіти на Київщини від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну

На Київщині внаслідок бойових дій у лютому-березні 2022 року були пошкоджені понад 200 закладів освіти та 112 культурних установ. 11 шкіл – повністю зруйновані, 52 – потребують капітального ремонту, 146 – підлягають поточному ремонту. На відновлення понівеченої інфраструктури в Київській області у квітні цього року з резервного фонду держбюджету виділили 400 мільйонів гривень.

Станом на початок вересня у Київській області відновили роботу 675 закладів дошкільної освіти. Із них 602 заклади комунальної та 73 – приватної форм власності. Працюють в очному, змішаному форматах та дистанційно.

Станом на початок грудня на Київщині відновлено 89 закладів загальної середньої освіти та 45 закладів дошкільної освіти. Ще у 33-ох освітніх установах роботи тривають. Ремонти почалися до початку навчального року, щоб якомога більше шкіл і садочків мали змогу проводити заняття офлайн та в змішаному форматі.

Станом на кінець січня 2023 року 90% шкіл Київщини відновили навчання в очному та змішаному форматах, 10% – працює дистанційно. Раніше ж офлайн навчалися 86% шкіл. Оскільки у школах облаштовують дедалі більше укриттів, це допомогло перевести більшість школярів на очну форму навчання.

У селі Луб'янка Бучанського району Київщини одночасно оновлюється п'ять об'єктів соціальної інфраструктури, які були пошкоджені під час повномасштабного вторгнення російських військ в регіон. Це заклади освіти, культури, а також православний храм.

Читайте також

Асоціація міст просить Уряд забезпечити виплати зарплат освітянам

Щоб об'єднати учасників освітнього процесу: у Києві презентували освітній цифровий простір

У Гаазі створять центр з розслідування злочинів РФ, Британія відправить додаткові. 375 день війни. Онлайн

На початок