Асоціація міст просить Уряд забезпечити виплати зарплат освітянам

Асоціація міст просить Уряд забезпечити виплати зарплат освітянам

Асоціація міст просить Уряд забезпечити виплати зарплат освітянам
. Мер Києва, голова Асоціації міст України Віталій Кличко та інші представники АМУ Фото: КМДА

Асоціація міст України звернулася до Уряду щодо виплати з держбюджету 8,5 млрд гривень освітянам. Адже наразі 715 органів місцевого самоврядування повідомили про незабезпеченість громад освітньою субвенцією. Про це повідомив мер Києва, голова Асоціації міст України (АМУ) Віталій Кличко.

За його словами, у держбюджеті на 2023 рік розмір освітньої субвенціїФорма грошової допомоги місцевим бюджетам із державного бюджету, яка призначена для конкретно визначеної цілі/цілей. для територіальних громад склав 87,5 млрд грн, що на 20% менше ніж минулого року. Тож, щоб забезпечити виплати заробітних плат вчителям, АМУ звернулася до уряду, щодо погашення дефіциту в розмірі 8,5 млрд грн.

"Здійснення виплат освітньої субвенції державою передбачено законом, адже середня освіта є державною гарантією. Державні кошти спрямовуються виключно на заробітну плату педагогічних працівників шкіл",— зауважив Кличко.

Він зазначив, що всі інші витрати на утримання закладів освіти забезпечують органи місцевого самоврядування. Зокрема, оплату праці непедагогічним працівникам, житлово-комунальних послуг, утримання будівель закладів середньої освіти.

Що відомо про звернення АМУ до уряду у 2023 році

Асоціація міст України звернулася до Уряду щодо компенсації з держбюджету підприємствам тепло- та водопостачання різниці в тарифах на 36 мільярдів гривень. Саме така заборгованість перед комунальними підприємствами на січень 2023 року.

Читайте також

Щоб об'єднати учасників освітнього процесу: у Києві презентували освітній цифровий простір

Майже 70% киян задоволені роботою мера Віталія Кличка — опитування

У Гаазі створять центр з розслідування злочинів РФ, Британія відправить додаткові. 375 день війни. Онлайн

На початок