У Полтаві попрощалися із полеглим солдатом Володимиром Земляком

У Полтаві попрощалися із полеглим солдатом Володимиром Земляком

У Полтаві попрощалися із полеглим солдатом Володимиром Земляком
. Фото: Суспільне Полтава

Із Володимиром Земляком прощаються у Свято-Успенському соборі ПЦУ. Панахиду розпочали 1 березня близько 11:00. На неї зібралися рідні та знайомі полеглого бійця. Про це повідомляє кореспондентка суспільного, яка перебуває на місці.

Володимир Земляк загинув 22 лютого поблизу Авдіївки на Донеччині. Під час виконання бойового завдання боєць потрапив під російський артилерійський обстріл. За словами сестри воїна Олени Лічманової, Володимир отримав несумісні з життям поранення. Воїну було 45 років.

"Він мені після смерті батька був мені як батько. Він був справжнім братом, він був героєм, він із самого початку пішов, коли почалася війна. Він відразу пішов. Він хотів бути нашим захисником і був захисником до кінця. Він хотів піти, як герой. І у нього все вийшло. Він, дійсно, герой! + 1:44-1:46 І він завжди буде в нашому серці", — каже сестра Володимира Земляка Олена Лічманова.

У Полтаві прощаються із полеглим солдатом Володимиром Земляком
У Полтаві прощаються із полеглим солдатом Володимиром Земляком. Фото: Суспільне Полтава

Згідно з інформацією на Facebook-сторінці Новоселівської громади, Володимир Земляк проживав у селі Черкасівка Полтавського району. До початку повномасштабного вторгнення чоловік працював охоронцем на підприємстві. А торік у березні його призвали боронити країну.

Поховають воїна у Черкасівці.

Що відомо

  • Обстріли на Полтавщині почалися у перший день повномасштабного вторгнення Росії на територію України. 24 лютого поцілили по об’єктах у Миргороді.
  • За час повномасштабної війни російська армія обстрілювала також об’єкти у Полтаві, Кременчуці, Лубенській, Терешківській та Карлівській громадах.
  • За кількістю загиблих найбільш масштабний обстріл на Полтавщині стався 27 червня у Кременчуці. Російська ракета влучила у ТЦ "Амстор".
  • У Кременчуцькому районі через ракетні обстріли, яких російська армія завдала вночі 16 лютого, пошкоджені приватні будинки та автівки.
На початок