Одного з лідерів проросійського руху в Одесі засудили до 14,5 років за ґратами — СБУ

Одного з лідерів проросійського руху в Одесі засудили до 14,5 років за ґратами — СБУ

Одного з лідерів проросійського руху в Одесі засудили до 14,5 років за ґратами — СБУ
Засуджений голова ГО "Єдина русь". Джерело: Одеська обласна прокуратура

В Одесі одного з лідерів проросійського руху в Одесу у 2013-2014 роках, керівника громадської організації "Єдина Русь", який наразі переховується в Росії, заочно засудили до 14, 5 років за ґратами. Про це повідомили в СБУ в Одеській області.

Чоловік брав активну участь у подіях 2 травня 2014 року. Зокрема, саме він разом з однодумцями очолював групу бойовиків, які напали на проукраїнський Марш єдності, спровокувавши масові заворушення.

Як зазначили в Одеські обласній прокуратурі, засуджений у квітні 2014 року під час відеоконференції закликав створити на території південно-східних областей України "Новоросію".

Одного з лідерів проросійського руху в Одесі засудили до 14,5 років за ґратами
Засуджений в ефірі російського телеканалу. Джерело: Одеська обласна прокуратура

Вже за місяць після цього чоловік виїхав на непідконтрольну частину Луганської області й почав популяризувати так звані "ЛНР" та "ДНР". Зокрема, під час виступів в ЗМІ та в інтернеті засуджений закликав вести опір силам антитерористичної операції, а також захоплювати й надалі окуповувати територію України, встановлювати там владу та створити псевдодержавне утворення "Новоросія".

Чоловіка визнали за ч. 3 ст. 109Публічні заклики до насильницької зміни конституційного ладу, ч. 1 ст. 258-3 Сприяння діяльності терористичної організаціїКК України. Строк ув'язнення рахуватиметься від дати його затримання.

Читайте нас у Telegram, Viber, Facebook та Instagram: головні новини Одеси та області

На початок