Росія звинувачує Україну в атаці дронів на інфраструктуру Краснодарського краю і Адигеї

Росія звинувачує Україну в атаці дронів на інфраструктуру Краснодарського краю і Адигеї

Міністерство оборони РФ
. Міністерство оборони РФ, фото: з відкритих джерел

Міноборони Росії заявило, що Україна вночі 28 лютого нібито зробила спробу атакувати за допомогою безпілотників об'єкти цивільної інфраструктури Краснодарського краю і Республіки Адигея. Відповідну заяву було оприлюднено у Телеграм.

“Підрозділи радіоелектронної боротьби ЗС РФ БПЛА придушили. Обидва безпілотники втратили управління і відхилилися від траєкторії польоту. Один БПЛА впав у поле, інший безпілотник, відхилившись від траєкторії, не завдав шкоди об'єкту цивільної інфраструктури, який атакували”, — заявили у відомстві.

скрін поста з Телеграм Міноборони РФ
Росія звинувачує Україну в атаці дронів на інфраструктуру Краснодарського краю і Адигеї. Фото: скрін поста з Телеграм Міноборони РФ

Пізніше губернатор Московської області Андрій Воробйов заявив, що безпілотний літальний апарат упав у Коломенському окрузі Підмосков'я, а його ціллю, ймовірно, був об'єкт цивільної інфраструктури, він не постраждав. Жертв і руйнувань на землі немає, написав Воробйов у Телеграм. ЗМІ повідомляють, що об'єкт знайшли неподалік від газокомпресорної станції.

За даними Euronews,  аеропорт Санкт-Петербурга було закрито на кілька годин через появу в небі непізнаного об'єкта. За даними ЗМІ, у дію ввели план у разі порушення повітряного кордону. Пізніше влада пояснила те, що відбувається, навчаннями.

Крім того, губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков та низка російських Telegram-каналів повідомили про падіння трьох безпілотників у російському Бєлгороді.

Читайте також

У Бєлгороді впали три безпілотники. Є руйнування — губернатор області

Пошкодження розвідувального літака А-50 у Білорусі: у Повітряних Силах розповіли, чому це важливо

На початок