З кухнею і телевізором: в харківському СІЗО відкрили платні камери

З кухнею і телевізором: в харківському СІЗО відкрили платні камери

З кухнею і телевізором: в харківському СІЗО відкрили платні камери
.

У слідчому ізоляторі на вулиці Полтавський Шлях у Харкові 10 червня відкрили нові камери.

Камери платні, вартість перебування — 1 тисяча гривень на добу, 3500 грн за тиждень і 3750 за місяць, розповів заступник директора СІЗО Дмитро Шомахов.

У двомісній камері є кухня, телевізор, відокремлений санвузол.

"Дана камера має 17,9 квадратних метрів... Проведення ремонту зайняло десь півтора місяці. Робили особи, які тут залишені в слідчому ізоляторі для відбування покарання — так звана господарська група", — сказав Шомах.

Платні камери із поліпшеними умовами — експериментальний проєкт уряду. Кошти на ремонт надали з фонду СІЗО, розповіла заступниця міністра юстиції, Олена Висоцька. За словами заступника директора установи, витратили 47,138 тис. грн.

"Ви знаєте, що слідчі ізолятори — це місця, де утримуються люди до вироку суду, тому з юридичної точки зору вони не винуваті у скоєнні жодних злочинів. Суть самої послуги — це більш комфортні умови у порівнянні зі звичайними безкоштовними камерами", — каже Висоцька.

Висоцька каже, за гроші від платної послуги ремонтуватимуть звичайні камери установи. У такій камері — чотири ліжка, стіл та відкритий санвузол. Шомахов каже, у деяких камерах ізолятору утримуються одразу 12 людей.

Що відомо

Авторка: Дар'я Рудаченко

На початок