Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч людей

Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч людей

ЗМІ
Кількість жертв землетрусу в Туреччині та Сирії перевищила 50 тисяч людей
. Будівля, зруйнована вначлідок землетрусів магнітудою 6,4 і 5,8, які сталися в районі Іскендерун турецького міста Хатай, 20 лютого 2023 року. Фото: Getty Images

Кількість жертв, які загинули внаслідок руйнівного землетрусу, що зачепив південний схід Туреччини та північ Сирії, перевищила 50 тисяч людей.

Про це повідомляє Al Jazeera.

"Згідно з останніми даними з обох країн, кількість людей, які загинули внаслідок землетрусів, що зачепили Туреччину та Сирію на початку цього місяця, перевищила 50 000 осіб", — йдеться у повідомленні.

Лише в Туреччині внаслідок землетрусів загинуло 44 218 людей, зазначає видання із посиланням на Управління з надзвичайних ситуацій та стихійних лих країни (AFAD). При цьому останнє оголошене число загиблих у Сирії становило 5 914 осіб.

Близько 240 000 рятувальників, включаючи добровольців, продовжують працювати в 11 провінціях Туреччини, що постраждали від землетрусу. При цьому останніми днями повідомлень про порятунок тих, хто вижив, не надходило.

Турецька влада евакуювала із зони лиха близько 530 000 людей. Уряд країни заявив, що 173 000 будівель були зареєстровані як обвалені або серйозно пошкоджені, при цьому понад 1,9 мільйона людей знайшли притулок у тимчасових притулках, готелях та громадських установах.

Загалом від землетрусу у Туреччині постраждали близько 20 мільйонів людей, тоді як, за оцінками Організації Об'єднаних Націй, у Сирії постраждало 8,8 мільйона людей. Із Сирії, де протягом багатьох років триває громадянська війна, надходить менше інформації про наслідки землетрусу, зауважує Al Jazeera.

Що відомо про землетруси у Туреччині

6 лютого 2023 року на південному сході Туреччини та на території Сирії стався потужний землетрус. Президент Туреччини Реджеп Ердоган повідомив, що землетрус магнітудою 7,7 став найпотужнішим з 1939 року. Загальна кількість загиблих станом на 18 лютого у Туреччині та Сирії становить щонайменше 45 тисяч людей.

Станом на 14 лютого, у Туреччині загинуло 5 українців, 7 вважаються зниклими безвісти. Українським дипломатам вдалося розшукати 136 громадян України та евакуювати 37.

16 лютого у Туреччині у провінції Хатай стався новий підземний поштовх магнітудою 5.1 бали. За словами губернатора провінції, поштовхи "не мали негативних наслідків".

20 лютого у Туреччині сталися нові землетруси: 6 людей загинуло, майже 300 отримали поранення. 23 лютого у країні зареєстрували нові підземні поштовхи.

Читайте також

Родина із Запоріжжя загинула під завалами у Туреччині

"Тиждень живемо в автівці біля руїн. Чекаємо на братове тіло". Турецький Кахраманмараш після землетрусу — репортаж Суспільного

Чи прогнозували потужні землетруси в Туреччині та Сирії? Пояснює сейсмолог

Новий землетрус стався на півдні Туреччини та північному заході Сирії

На початок