"Винні дві сторони": в міськраді на Рівненщині пояснили, звідки взялась ціна 400-600 грн за кг печива для дітей

"Винні дві сторони": в міськраді на Рівненщині пояснили, звідки взялась ціна 400-600 грн за кг печива для дітей

"Винні дві сторони": в міськраді на Рівненщині пояснили, звідки взялась ціна 400-600 грн за кг печива для дітей
. Фото ілюстративне: Суспільне Рівне

У Острозькій міській раді 24 лютого оприлюднили офіційну позицію щодо закупівлі подарункових наборів для дітей військових ЗСУ. Йдеться про закупівлю печива "Наполеон" за 400 грн, та печива "Котигорошко" — 600 грн за кг. Основна версія міськради — помилка сторін під час оформлення документації.

Раніше прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом закупівлі печива для дітей мобілізованих бійців за завищеною ціною.

Подарункові набори Острозька міськрада закупила до новорічних свят. За їх інформацією, це 950 подарунків на суму 247 тисяч гривень. Ціна одного набору — 260 гривень, середня вага 1, 1 кг.

"Діти отримали свої солодощі. В нас є в наявності всі дані батьків, які отримали новорічні набори. Це все дуже просто перевірити. Копійки не було вкрадено чи використано неправильно. На фото ви можете ознайомитися з вмістом та асортиментом цукерок, які отримали діти", — йдеться в заяві Острозької міськради.

Печиво за 400-600 грн за кг: Острозька міськрада пояснила, звідки ціна на печиво 400-600 грн
Вміст подарункового набору за версією Острозької міської ради/ Фото: Острозька міська рада

Мерія закупила цукерки, які, за їх версією, були у подарункових наборах для дітей військових та вирішила порівняти ціни.

Читайте також: Макарони по 109 грн за кг: керівник освіти Рівного попросив про відсторонення і розслідування

"Ми порівняли ціну на дані цукерки в різних магазинах Острога, та оцінили приблизну вартість купленого нами набору, якби ми замовили в іншого підприємця", — наголошують вони.

Печиво за 400-600 грн за кг: Острозька міськрада пояснила, звідки ціна на печиво 400-600 грн
Таблиця порівняння / Фото: Острозька міська рада

Де "Наполеон" та "Котигорошко"

У наборі, який закупили у міській раді для пояснення, є тільки один вид печива — "Multi cake". У списку немає печива "Наполеон" та "Котигорошко", через які у прокуратурі відкрили кримінальне провадження.

"Як сталося так, що печива в наборі лише один вид, а по документах записано інше? В даній ситуації винні дві сторони: підприємець, який виписав накладну, вказавши замість цукерок — печиво з його захмарною ціною та працівник міської ради, який не звернув уваги, не перепитав, а механічно вніс дані в систему", — пояснюють у міськраді.

Прокуратура розслідує справу

Суспільне звернулось за позицією прокуратури після оприлюдненої заяви мерії Острога. Речниця Оксана Жужельська зазначила, що усі факти щодо закупівель будуть встановлювати у рамках розслідування, яке триває.

Раніше у прокуратурі заявили, що, за версією слідства, Острозька тергромада закуповувала у місцевого підприємця печиво для формування подарункових наборів дітям, ймовірно, за завищеними у кілька разів цінами. Один кілограм печива "Наполеон", згідно з документами, коштує 400 грн, а кілограм печива "Котигорошко" — 600 грн, повідомили 21 лютого в обласній прокуратурі.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за частиною 4 статті 191 КК УкраїниЗаволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. . У Острозькій міській раді паралельно розпочали службове розслідування.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також

  • Як живе і що їсть рись Борись: як за рідкісною твариною Рівненського Полісся спостерігають онлайн експерти WWF-Україна
  • Зоопарк Рівного прихистив з півночі України на зимівлю понад пів тисячі кажанів. Як їх рятують
  • Американська норка на північних болотах Рівненщини: тварина вперше потрапила на фотопастку
  • Знайшли ліскульку: в нацпарку на Рівненщині вперше облікували тварину з Європейського червонокнижного списку
  • Як в Україні зникає рідкісний підорлик великий та що показали фотопастки на Рівненщині

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок