Акцію під ОДА припинила, голодування тримає — дружина лідера "Потону" продовжує протест

Акцію під ОДА припинила, голодування тримає — дружина лідера "Потону" продовжує протест

Акцію під ОДА припинила, голодування тримає — дружина лідера "Потону" продовжує протест
.

Дружина взятого під варту лідера організації "Потон" Павла Оніщенка Марина продовжує триденне голодування, яке розпочалося біля Харківської облдержадміністрації 7 червня.

Про це Суспільному телефоном розповіла сама Марина Оніщенко.

За її словами, протест біля будівлі Харківської ОДА припинили "через провокації".

"Дуже багато було провокацій протягом усього часу, поки я перебувала під ХОДА. Дуже багато було погроз. Я несу відповідальність за тих людей, які перебувають в організації, які були поруч зі мною... Я бачила, що потім будуть укладати адмінпротокол,... і мені телефонували з погрозами", — сказала Оніщенко.

На початку акції біля ОДА Марина Оніщенко була із дітьми. За її словами, поліція попередила її про те, що дітей можуть забрати.

"У мене четверо дітей, я багатодітна мати, одна дитина у мене зараз на грудному вигодовуванні, мені погрожували, що у мене заберуть дітей, підходила поліція до цього, погрожувала, що вони викличуть службу ювенальної превенції... Зі мною було немовля. Він їсть грудне молоко щотригодини", — розповіла Марина.

Акцію під ОДА припинила, голодування триває — дружина лідера "Потону" продовжує протест
Марина Оніщенко біля Харківської ОДА 7 червня. Скріншот відео: POTON/YouTube.

Оніщенко говорить, що припинить голодування 9 червня. Підтримати голодування вирішила дружина іншого затриманого Олександра Єрмолаєва, якому суд призначив заставу в сумі понад 400 тисяч грн.

"Я на сьогодні ще голодую. Ми говорили про те, що переймає естафету Маша, дружина Олександра, який також перебуває у СІЗО, і вона переймає мою естафету завтра. Тому все продовжується", — сказала Оніщенко.

Родичі та соратники затриманих учасників організації "Потон", як і раніше, хочуть зустрітися з головою Харківської облдержадміністрації Олексієм Кучером.

Що відомо

  • 3 червня поліція затримала п'ятьох учасників громадської організації "Потон" через конфлікт з правоохоронцями в Краснокутському районі. Затриманих підозрюють за ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу). За версією слідства, вони переслідували та перешкоджали працівникам СБУ. Один з підозрюваних Павло Оніщенко стріляв у заблоковану представниками організації машину, в якій вони сиділи. Ніхто не постраждав. Затримані підозри не визнають: кажуть, що сприймали правоохоронців за злочинців.
  • 4 червня прихильники "Потону" пікетували обласне управління поліції.
  • 5 червня на підтримку "Потону" у Харкові пікетували Київський районний суд.
  • 5 червня суд взяв під варту лідерів організації Павла Оніщенка і Миколу Маслова. На засіданні суду Маслов поранив руку.
  • Щодо двох затриманих суд визначив заставу, ще одного відпустив під домашній арешт.
  • 7 червня дружина лідера громадської організації "Потон" Марина Оніщенко оголосила голодування. Разом із соратниками та родичами затриманих вони вимагають звільнити чоловіків з-під варти.
На початок