У Харкові пікетують обласне управління поліції

У Харкові пікетують обласне управління поліції

У Харкові пікетують обласне управління поліції
.

Кілька десятків людей зібрались вранці 4 червня біля Головного управління Харківської області. Учасники протесту вимагають звільнити затриманих представників організації "Потон" на чолі з Павлом Оніщенком.

Як повідомляє кореспондент Суспільного, протестують близько 50 людей. За оцінками поліції учасників акції — 30, ще 15 працівників поліції охороняють порядок, повідомила речниця облуправління Олена Баранник.

Протестувальники висловлюють невдоволення діями поліції, вимагають звільнити затриманих 3 червня людей та поспілкуватися зі слідчим.

Двері до Головного управління Нацполіції Харківщини зачинені.

У Харкові пікетують обласне управління поліції

У Харкові пікетують обласне управління поліції

Кілька хвилин протестувальники ходили по пішохідному переходу, перекриваючи проїзд, після чого звільнили проїжджу частину.

"О другій ночі за адресами тих людей, які затримали, де живуть їхні матері з хворобами серця, у жінки Павла Оніщенка — четверо дітей вдома, о другій ночі до них приїхали з обшуком. Прийшли 15 людей! Це давка поліцейської системи, хочуть просто знищити нашу організацію!", — сказав представник "Потону" Олександр Близнюк.

До учасників протесту з управління поки ніхто не вийшов. Протестувальники не виключають, що пікетуватимуть прокуратуру області.

Відділ комунікації обласного управління поліції розповсюдив коментар Андрія Шарніна, начальника відділу Слідчого управління.

За його словами, конфлікт "між радикально налаштованими особами з одного боку та працівниками правоохоронних органів" стався близько 14:00 3 червня в лісовому масиві поблизу селища Сорокове Краснокутського району.

"...під час якого вказані громадяни у віці від 34 до 42 років із застосування зброї, ножа, сокири та інших предметів, таких, як фрагменти деревини, вчинили активні дії, направлені на посягання життя працівників правоохоронних органу та пошкодження належного їм майна — а саме автомобіля... За підозрою у вчиненні вказаних правопорушень відносно працівників правоохоронного органу слідчими в порядку ст. 208 КПК України було затримано 5 осіб", — сказав Шарнін.

За його словами, на місці конфлікту поліцейські вилучили речові докази — зброю, боєприпаси, ніж, сокиру, фрагменти дерев'яних палиць.

"Для проведення досудового розслідування було створено слідчо-оперативну групу числа найдосвідченіших слідчих Слідчого управління... Найближчим часом затриманим особам буде обрано запобіжний захід", — сказав Шарнін.

Що відомо

  • 3 червня в Краснокутському районі на Харківщині поліція затримала учасників громадської організації "Потон". За даними відділу комунікації Головного управління Нацполіції Харківщини, чоловіки вчинила озброєний конфлікт з правоохоронцями. Кримінальні провадження розслідують за статтями: погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу та посягання на життя працівника правоохоронного органу.

Автор: Маргарита Дежкіна

На початок