Не в парадній формі та за скороченою програмою: у Хмельницькому випустили офіцерів-прикордонників

Не в парадній формі та за скороченою програмою: у Хмельницькому випустили офіцерів-прикордонників

Не в парадній формі та за скороченою програмою: у Хмельницькому випустили офіцерів-прикордонників
. Фото: Суспільне Хмельницький

377 офіцерів, серед яких 63 дівчини, сьогодні, 21 лютого, випустила Національна академія Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Про це Суспільному розповів голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко. За його словами, через повномасштабну війну випуск прикордонників прискорили, адже держава потребує офіцерів на захист своїх кордонів.

Детальніше — в нашому матеріалі.

31-й випуск у 2023 році, на 363-й день повномасштабної війни 377 лейтенантів прикордонної служби відзначають не в парадній формі, за скороченою програмою і достроково — в лютому, замість червня. Вже наступного дня випускники Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького відбудуть захищати державний кордон, а сьогодні проголошують присягу на вірність українському народу.

Випускники академії присягнули на вірність українському народу.
Випускники академії присягнули на вірність українському народу. Фото: Суспільне Хмельницький

Ірина Ломакіна закінчила академію з відзнакою і мала змогу обрати для себе службу в Одеському прикордонному загоні.

"Мої батьки також військові. Продовжити їхню справу, для мене — честь. Хоча вони й в інших структурах. Але я дуже щаслива, що обрала саме цей навчальний заклад", — розповіла Ірина.

Ірина Ломакіна — випускниця Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького.
Ірина Ломакіна — випускниця Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Фото: Суспільне Хмельницький

Назар Музичевський написав рапорт на службу в прикордонному загоні "Сталевий кордон", що входить до Гвардії наступу.

"Я зрозумів, що хочу проходити службу саме в ньому. Зрозумів, що потрібно зробити внесок в перемогу України. Випуск хотілося б, звичайно, не такий. Але, на жаль такий час. Ми самі це вибрали. Тому все буде добре. Все буде Україна", — сказав Назар.

Назар Музичевський — випускник Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького.
Назар Музичевський — випускник Національної академії Державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького. Фото: Суспільне Хмельницький

До прикордонного загону "Сталевий кордон" Гвардії наступу захотіли приєднатися 130 випускників академії. Про це розповідає його новопризначений командир, що брав участь в обороні Маріуполя, Герой України Валерій Падитель: "Ідея формування даного підрозділу полягає в тому, що ми набираємо тільки вмотивованих людей. Людей, які готові воювати, віддати всі свої знання, почуття, вміння, патріотизм, для того, щоб завершити цю війну і вигнати за межі території України загарбника".

Після перемоги для випускників планують організувати традиційний урочистий випуск.
Після перемоги для випускників планують організувати традиційний урочистий випуск. Фото: Суспільне Хмельницький

Достроково офіцерів випускають через потребу держави в захисті своїх кордонів, розповідає голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко: "Не було можливості чекати завершення навчання. Тим більше, що вони виконали програму, через відсутність вихідних днів, і вже готові були отримати дипломи й перші офіцерські звання лейтенантів".

За словами Сергія Дейнеко, після перемоги України у війні для випускників 2023 року організують традиційний урочистий випуск.

Читайте також

  • Студент з Індії планує залишитися у Хмельницькому і вивчає українську
  • Не залізна медикиня Залізної бригади. Інтерв'ю з Тетяною Гайдамашко

Слідкуйте за новинами Суспільне Хмельницький у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок