У Бузковому сквері у Херсоні на честь загиблих бійців встановлять монумент

У Бузковому сквері у Херсоні на честь загиблих бійців встановлять монумент

Ексклюзивно
У Бузковому сквері у Херсоні на честь загиблих бійців встановлять монумент
. Херсон. Бузковий сквер, 16 лютого 2023 Фото: Суспільне Херсон

Монумент на честь загиблих бійців ТРО Херсона зводять у Бузковому сквері Херсона. Бійці цього підрозділу брали участь у бою 1 березня.

"Хлопці з нашої бригади за ініціативи нашого капелана будують пам’ятник героям херсонської тероборони, які тут 1 березня загинули у нерівному двобої з окупантами", — розповів військовослужбовець ЗСУ Сергій.

Бузковий сквер став один з перших масових воєнних злочинів армії РФ на Херсонщині. Його розслідування триває. Докази і свідчення почали збирати після звільнення міста. На сьогодні за даними обласної прокуратури проведені судово-медичні експертизи 24 тіл загиблих, але їх може бути і більше.

Що відомо

  • 1 березня в боях за Херсон загинули тероборонівці, які практично без зброї і невеликою кількістю намагалися захистити місто від вторгнення російських військ. Їх тіла знайшли в бузковому гаю і мікрорайоні Шуменський. Відео розстріляних хлопців у мережі виклав журналіст-колаборант, якому повідомлено підозру у держзраді.
  • Слідчі та представники криміналістичної лабораторії разом із групою спеціалістів вибухотехнічної служби, одним з перших місць у Херсоні, відвідали "Бузковий парк" по вулиці Нафтовиків.
  • Учасники тероборони Херсона, які на початку повномасштабного вторгнення РФ захищали місто та родини загиблих у Бузковому сквері, намагаються отримати довідки про участь в боях.

Читайте також

Військові РФ відкрили шлюзи на Каховській ГЕС, рівень води у водосховищі зменшився на два метри: чим це загрожує

Авіація ЗСУ знищила п'ять складів боєприпасів та спостережний пункт окупантів на лівобережжі Херсонщини — ОК "Південь"

Сили оборони над Херсонщиною збили дві російські ракети типу "Калібр" — ОК "Південь"

359 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок