"Гвардія наступу" та мобілізація: у чому різниця, пояснив керівник ОВА

"Гвардія наступу" та мобілізація: у чому різниця, пояснив керівник ОВА

"Гвардія наступу" та мобілізація: у чому різниця, пояснив керівник ОВА
. Фото: Суспільне Черкаси

Станом на 15 лютого до Гвардії наступу залучили близько 200 черкащан. Набір триває, в інтерв'ю Суспільному розповів керівник ОВА Ігор Табурець.

Ці люди проходять індивідуальну та групову підготовку. Потім їх залучать у відповідних напрямках.

За словами Ігоря Табурця, нині Збройні Сили потребують додаткової допомоги в тому числі з інших силових структур і Сил безпеки оборони.

"Дуже багато людей у віці 18 до 27 років, які не мобілізовані сьогодні, але хочуть, наприклад, проходити службу у національній поліції. Оскільки вступаючи у нацполіцію, вони надалі матимуть перспективу росту в цьому напрямі — тобто по завершенню війни є можливість продовжити кар'єру в поліції.

Ті хто, мають бажання проходити службу в Збройних Силах можуть мобілізуватись, хто бажає проходити службу від Міністерства внутрішніх справ — мають можливість приходити на контракт", — пояснив керівник ОВА.

Ігор Табурець додав: тих, хто обирає службу за контрактом, бронюють від мобілізації:

"Процедура переходження в бронювання передбачає повідомлення територіальних центрів. Оскільки всі наші повнолітні військовозобов'язані і перебувають на обліку, то зараховуючи їх до Гвардії наступу, їх бронюють. Тобто, коли така особа пройшла співбесіду, дані про неї передають до територіального центру і знімають з військового обліку, задля того, щоб проходити службу у Гвардії наступу".

Бронювання працівників: кого з черкащан не торкнеться мобілізація

"Територіальний центр чітко зорієнтований для Збройних Сил, там теж є військово-облікова спеціальність за якою людина, яка для цього придатна зорієнтована. Коли мова йде про бажання проходити службу за напрямом національної поліції чи у прикордонній службі, то це ідеальні умови для того, щоб прийти та стати членом колективу однієї з бригад Міністерства внутрішніх справ", — пояснив Ігор Табурець.

Що відомо

Державна рекрутингова компанія до "Гвардії наступу" відбувається за ініціативи Міністерства внутрішніх справ. Набір добровольців відбувається за трьома напрямами. По лінії національної гвардії, національної поліції і прикордонної служби. Залучатись туди будуть ті хто виявив бажання, повідомив керівник ОВА Ігор Табурець.

По Україні передбачено вісім бригад. Кістяком буде офіцерський і рядовий склад, який вже пройшли або проходили службу, а також ті, хто брав участь в бойових діях починаючи з 14 року. Загалом по Україні приблизно має складати 20 тисяч добровольців.

Для цього на Черкащині залучили шість центрів надання адміністративних послуг: в Черкасах, Смілі, Умані, Жашкові, Звенигородці та в Золотоноші. Ці ЦНАПи залучені, щоб проводити пояснювальні роботи, рекрутинг, та запис добровольців.

Авторка — Віолетта Мисенко

Читайте нас у Telegram: головні новини Черкащини та України

Дивіться нас на YouTube: найцікавіші новини Черкащини та України

Читайте також

На початок