Працівники міськради не повернулися з поїздки за кордон: мер міста Володимир Шматько прокоментував

Працівники міськради не повернулися з поїздки за кордон: мер міста Володимир Шматько прокоментував

Оновлено
Працівники міськради не повернулися з поїздки за кордон: мер міста Володимир Шматько прокоментував
. Фото: Fb/Володимир Шматько

Міський голова Чорткова Володимир Шматько прокоментував неповернення частини делегації міськради, яка була у відрядженні за кордоном. Відеозвернення з цього приводу він оприлюднив на сторінці Чортківської міської ради у фейсбуці.

За його словами, делегація міськради була за кордоном у містах, які надають гуманітарну допомогу.

"Дійсно, делегація міської ради перебувала закордоном офіційно, згідно з дозволом на виїзд, в місті Карлскруна – це в Швеції, для налагодження партнерських відносин та співпраці по отриманню гуманітарних вантажів, про що ми й домовилися. Також звідти ми переїхали в Латвію, на запрошення громадського об’єднання конфедерації українців в Латвії "Віче".

За словами Володимира Шматька, частина учасників делегації не повернулася, а залишилася за кордоном.

"Хочу повідомити наступне. Перше, Віктор Нагірний – депутат міської ради, член фракції "Сила людей" сьогодні є фото, людина привезла автомобіль, привезла гуманітарну допомогу. Ви знаєте, що Віктор з самого початку, як і багато інших волонтерів з нашої команди, десятки разів був на сході, десятки разів був закордоном, допомагав різним військовим частинам. Відповідно, і ця місія також відбулася. Він залишився, щоб отримати допомогу. Допомогу зібрали, минув час, повернувся, ніякої тут зради немає. Я думаю, хто побачить на вулиці – переконається, є й фото".

Володимир Шматько каже, до складу делегації не входив Назарій Пиптик.

"Що стосується Назарія Пиптика – депутата міської ради, він звільнився з міської ради раніше. Він з нашою делегацію не їздив, стосунку до нашої поїздки не має. Коли я запитував, чому ти звільняєшся, одна з причин була, постанова Кабінету Міністрів про заборону виїзду закордон депутатам місцевої ради. Відповідно, він склав мандат. Це його рішення. Він також волонтер. Я дякую Назарію, він десятки разів був з нами на сході і десятки разів закордоном. Зараз також маєм інформацію, що він виїхав по гуманітарному шляху, які надали йому інші волонтерські організації, мені невідомо які, це точно не з міської ради, він збирає вантаж і планує повертатися. Коли це буде і де він зараз, – я не знаю. Але він мені написав, що найближчим часом він повернеться в Чортків і продовжить допомагати нам і ЗСУ".

Міський голова Чорткова повідомив, що до складу делегації входив Олександр Шликов. Він з-за кордону на разі не повернувся.

"Що стосується Олександра Шликова – ситуація трохи складніша, оскільки Олександр, повертаючись з нами в Польщі сказав, що йому треба провідати свою сім’ю. Відповідно, його сім’я виїхала раніше закордон і він з нами не повернувся. Звичайно, що ніяких незаконних способів його переконання чи тиску на нього я не міг вчинити, це вже буде далі встановлювати слідство, яке, маю надію, що розпочнеться".

Володимир Шматько каже, де зараз знаходиться Олександр Шликов, – не знає.

"Де зараз знаходиться Олександр – я не знаю, але 10 днів ми намагалися його з командою запитати: "Коли ти повернешся, бо ти порушив правила повернення з-за кордону". З його слів, він повідомив, що він зараз з сім’єю, яка потребувала з ним зустрічі. Коли повернеться? Сказав мені, що незабаром. Відповідно, 10 днів ми почекали, а далі правоохоронні органи своєю справою будуть займатися і я вірю, що справедливість буде встановлена. І ще краща була б ситуація, якби найближчими днями Олександр повернувся".

Також Володимир Шматько повідомив, що цією справою займатимуться правоохоронні органи.

"Відповідно, ситуація не потребує такого великого розголосу та ніякої тут зради немає. Хай встановлює слідство. Я публічно це записую, публічно дякую кожному, хто вірить у правду, нічого я не боюся, тут немає ніякого злочину ні від мене, ні від нашої міської ради", – сказав міський голова Чорткова.

На разі Суспільне надіслало інформаційний запит у Чортківський районний відділ поліції, аби з'ясувати, чи розпочалося розслідування з цього приводу.

Також кореспонденти Суспільного зв'язалися із міським головою Чорткова Володимиром Шматьком. На разі він перебуває у відрядженні за кордоном та обіцяв надати докладніші коментарі.

Що відомо

Читайте також

На початок